Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Романюк запевнив, що практика відчуження житла за борги буде продовжуватися

6 червня 2016 року міський голова Луцька Микола Романюк пообіцяв, що практика відчуження житла виконавчою службою міської ради буде продовжуватись та застосовуватись до власників житла, борги яких за комунальні послуги перевищують 10 тис. грн (відео 18:45-19:15). Нагадаємо, що 12 травня 2016 року в м. Луцьк зафіксовано перший випадок, коли виконавча служба міськради продала квартиру за комунальні борги господарів.
Архів
Сказано 6 червня 2016 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=lVUeuvtKQvw
  • http://domik.ua/novosti/v-ukraine-nachali-prodavat-kvartiry-za-kommunalnye-dolgi-n245991.html
  • http://www.lutskrada.gov.ua/fast-news/okremi-luchany-borguyut-za-zhytlovo-komunalni-poslugy-velychezni-sumy
  • http://konkurent.in.ua/news/luck/8281/romanyuk-proponuye-prodavati-kvartiri-zlisnih-borzhnikiv.html
  • http://www.teplo-dkp.lutsk.ua/ua/pereglyad_borzhnykiv/

Результат

26 липня 2016 року заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев повідомив, що станом на 1 травня 2016 заборгованість боржників становила 3 млн 863 тис. грн. На засіданні Луцької міської ради – 30 червня 2016 року було доручено: начальникам відділів департаменту ЖКГ: юридичного та реєстру житлового фонду розглянути та підготувати документи до суду на відселення в квартири меншої площі боржників (13 квартиронаймачів) неприватизованих квартир; керівникам Першого та Другого відділів державної виконавчої служби розглянути питання та розпочати реалізацію (відчуження) квартири боржників (8 власників) відповідно до Закону України «Про виконавче провадження».

12 жовтня 2016 року міський голова Луцька Микола Романюк заявив, що зі злісними боржниками, які принципово не платять за рахунками варто поступати жорстко, зокрема продаючи їхнє житло.