Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Зубко запевняє, що Мінрегіон ініціює збільшення частки ДФРР у Держбюджеті з 1% до 1,5%

21 червня 2016 року віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявив, що Мінрегіон ініціює збільшення обсягу Державного фонду регіонального розвитку у Держбюджеті з 1% до 1,5%.
Виконано
Сказано 21 червня 2016 р.

Джерело

  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249131372&cat_id=244276429
  • Лист міністерства фінансів від 31 січня 2017 року

Результат

В липні 2016 року Мінрегіоном направлялися до Мінфіну на опрацювання проект Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо удосконалення механізму фінансування регіонального розвитку», у якому пропонувалось збільшити обсяг державного фонду регіонального розвитку з 1% до 1,5% прогнозованого обсягу доходів загального фонду проекту Державного бюджету України на відповідний бюджетний період (станом на січень 2017 року зазначені зміни до Бюджетного кодексу України не прийняті). Пропозиція не була підтримана Мінфіном, оскільки частиною першою статті 25 Бюджетного кодексу України встановлено мінімальну межу формування обсягу державного фонду регіонального розвитку, що не забороняє визначати його, у разі наявності фінансового ресурсу, в більшому обсязі. Законом України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» державний фонд регіонального розвитку затверджено в обсязі 3000,0 млн грн і протягом року його обсяг не змінювався.

ВИСНОВОК: Мінрегіон ініціював збільшення обсягу ДФРР у Держбюджеті з 1% до 1,5%, однак пропозиція не була підтримана Мінфіном.