Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Радник Міністра внутрішніх справ України

Геращенко заявив, що наразі «Народний фронт» не голосуватиме за членів ЦВК, запропонованих президентом

13 червня 2016 року народний депутат України Антон Геращенко заявив, що наразі фракція «Народного фронту» не голосуватиме за склад Центральної виборчої комісії, запропонований президентом Петром Порошенком. Зазначимо, що із запропонованих партією трьох кандидатур на посаду членів ЦВК була погоджена лише одна – Леонтія Шипілова. Прізвища Магери та Онищенко до вказаного списку внесені не були.
Архів
Сказано 13 червня 2016 р.

Джерело

  • http://112.ua/politika/narodnyy-front-reshil-ne-golosovat-za-sostav-cik-ot-poroshenko-anton-gerashhenko-318278.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=59344
  • http://www.bbc.com/ukrainian/politics/2016/06/160607_poroshenko_election_commission_vc
  • http://ukr.segodnya.ua/politics/pnews/poroshenko-menyaet-cik-s-intrigoy-i-bez-magery-722442.html
  • http://www.unn.com.ua/uk/exclusive/1674364-stariy-sklad-tsvk-ne-zvilnyayut-bo-u-vr-ne-mozhut-domovitis-pro-noviy-eksperti
  • https://www.pravda.com.ua/news/2018/01/18/7168811/

Результат

Про ситуацію довкола призначення нового складу Центральної виборчої комісії ЗМІ запитали у голови підкомітету з питань виборів і референдумів Комітету ВРУ з питань правової політики та правосуддя Олександра Черненка. За його словами, подання президента, внесене рік тому, є фактично не актуальним, адже деякі з кандидатів уже отримали іншу роботу.

В січні 2018-го фракція запропонувала включити до складу ЦВК нардепа від НФ Ірину Єфремову, Леонтія Шипілова – помічника нардепа від НФ Миколу Величковича і заступника міністра юстиції Наталію Бернадську (до заміжжя Севастьянова).

Враховуючи те, що фракція перевнесла оновлений список кандидатур до складу ЦВК, обіцянку переносимо в категорію "архівних".