Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "ДОВІРА"
  • Член комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики

Кучер обіцяє на базі Марківського сільського клубу створити міжнародний культурологічний центр «Щедрик»

10 червня 2016 року народний депутат України Микола Кучер пообіцяв створити на базі Марківського сільського клубу міжнародний культурологічний центр «Щедрик». Як зазначив сам нардеп, культурологічний центр буде обладнано сучасними технічними засобами, на яких можна буде послухати найкращі світові зразки виконання «Щедрика». Саму залу буде оформлено експонатами, які мають стосунок до знаменитого твору Миколи Леонтовича.
Не виконано
Сказано 10 червня 2016 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1731720263747641&id=1590097224576613&pnref=story
  • https://www.facebook.com/m.i.kucher/posts/1685130401808047?pnref=story
  • https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2016-09-28-000234-c
  • https://www.facebook.com/m.i.kucher/posts/2036614973326253
  • письмо
  • http://mincult.kmu.gov.ua/control/uk/publish/officialcategory?cat_id=244905495

Результат

Наприкінці серпня за сприяння Миколи Кучера відбулося відкриття реконструйованих могили та музею ім. Миколи Леонтовича. За словами депутата, ім'я цієї людини заслуговує на визнання і шану всього світу, тому підтвердив свій намір на базі Марківського сільського клубу створити Міжнародний культурологічний центру «Щедрик».

Даний проект стане міжнародним культурно-мистецьким та публічно-громадським комплексом і сприятиме вивченню історії та традицій, стане туристичною окрасою не тільки Тепличчини, а й України, сприятиме розвитку і становленню громадського суспільства, оскільки буде знайомити жителів України, в першу чергу сільської місцевості, молодь та дітей, з кращими традиціями і принципами культурної спадщини.

У листопаді між замовником на виготовлення проектно-кошторисної документації для реконструкції Марківського сільського клубу та прилеглої території під міжнародний культурологічний центр «Щедрик» та відділом культури і туризму Теплицької районної державної адміністрації, а також переможцем тендеру «Prozorro» ТОВ «Енергосервіс ЛТД» було укладено відповідний договір.

У квітні 2018 року за ініціативи Миколи Кучера біля музею композитора Миколи Леонтовича було висаджено 120 молодих дубів і кленів («Діброва Леонтовича»). Сама діброва стане частиною меморіального комплексу композитора.

На наш запит, які ми відправили в грудні 2018 року, Микола Кучер відповів, що на даний момент ведеться пошук організацій-донорів, які були б зацікавлені у фінансуванні за рахунок грантових коштів. Народний депутат впевнений, що в 2019 році кошти все-таки будуть знайдені. Якраз в 2019 році виповнюється 100 років всесвітньо відомої композиції «Щедрик» і саме це стане основною передумовою зацікавленості в співробітництві між американськими і українськими діячами культури, впевнений депутат.

Відповідно до даних Міністерства культури станом на серпень 2019 року так і не було створено міжнародний культурологічний центр «Щедрик». Обіцянка отримує статус "не виконано".