Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "ДОВІРА"
  • Член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Горват обіцяє розробити законопроект, що передбачатиме запобіжні заходи для переведення транспортних засобів на українські номери

3 червня 2016 року народний депутат України Роберт Горват пообіцяв спільно з депутатами розробити законопроект, що передбачатиме запобіжні заходи для переведення транспортних засобів (старше 2010 року) на українські номери з метою збільшення бюджетних надходжень (відео:20:25).
Виконано
Сказано 3 червня 2016 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=Wz7pSfuafvg
  • http://expres.ua/auto/2016/06/23/191008-importni-avto-ukrayini-suttyevo-podeshevshayut
  • http://autonews.com.ua/ukraincam-xotyat-dat-vozmozhnost-legalno-vvezti-avto-na-inostrannoj-registracii/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=60777
  • http://zmi.ck.ua/sotsium/scho-sld-znati-cherkaschankam-pro-nerozmitnen-avto-z-za-kordonu.html

Результат

В червні 2016 року консалтингова компанія AUTO-Consulting повідомила, що за ініціативи Роберта Горвата до завершальної стадії підходить розробка законопроекту, що надасть можливість за 40% від вартості іноземного автомобіля поставити його на українські номери. Новий законопроект дозволяє легалізацію автомобілів, які старше 2010 року випуску, але вже ввезені в Україну.

Наприкінці грудня в Верховній Раді було зареєстровано проект закону «Про внесення змін до Митного кодексу України (щодо врегулювання транзиту та тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування)» №5567. Законопроектом передбачена легалізація авто на іноземній реєстрації, та передбачається накладання штрафу за порушення нових правил. Одним з ініціаторів вказаного законопроекту виступив Роберт Горват.

Варто додати, що вищевказаний законопроект було відхилено профільним комітетом ВРУ, у зв'язку з чим планується розробити альтернативний.