Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Головко пообіцяв, що до кінця 2016 року на Полтавщині запрацює новітня модель протипожежної служби

30 травня 2016 року голова Полтавської ОДА Валерій Головко заявив, що на базі однієї з об’єднаних територіальних громад області буде створена новітня модель сучасної протипожежної служби. За його словами, це буде зроблено для того, щоб показати, якою повинна бути пожежна частина в органах місцевого самоврядування. Головко також наголосив, що її можна створити як на базі сільської чи міської ОТГ, так і в рамках міжмуніципальної співпраці. Протягом червня визначаться з громадою, в якій буде створена така пожежна служба, а впровадять — до кінця року.
Не виконано
Сказано 30 травня 2016 р.

Джерело

  • http://www.adm-pl.gov.ua/view/news?page=1
  • http://www.adm-pl.gov.ua/news/na-poltavshchini-stvoryat-zrazkovu-pozhezhnu-chastinu
  • http://www.adm-pl.gov.ua/view/news?page=2
  • http://www.adm-pl.gov.ua/news/poltavska-oblast-nachalnik-gu-dsns-volodimir-salogub-obgovoriv-z-golovami-obiednanih-teritorial
  • https://www.facebook.com/valeriy.golovko/posts/1070605366359441?pnref=story
  • http://poltava.to/project/1712/
  • https://www.facebook.com/valeriy.golovko/posts/1103102979776346
  • https://www.facebook.com/valeriy.golovko/posts/1293021334117842

Результат

4 серпня 2016 року голова Полтавської ОДА Валерій Головко повідомив, що дві ОТГ — Шишацька і Білоцерківська — стали учасниками пілотного проекту зі створення сучасних пожежних частин європейського зразка. У рамках цього проекту з Державною службою надзвичайних ситуацій України було підписано меморандум про співпрацю. Як зазначив керівник ДСНС Микола Чечоткін, після впровадження проекту час доїзду пожежної машини до найвіддаленішої точки громади становитиме не більше 20 хвилин (зараз 40-60). Окрім того, буде створено ефективну систему цивільного захисту, спрямовану на оповіщення населення у випадку загрози або виникнення надзвичайної ситуації.

13 вересня 2016 року Валерій Головко повідомив, що практичну реалізацію проекту буде презентовано громадськості наприкінці поточного року.

31 березня 2017 року голова Полтавської ОДА розповів, що планується запровадити систему диспетчерської пожежної служби.

ВИСНОВОК: до кінця 2016 року новітню модель протипожежної служби в Полтавській області так і не було створено.