Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Добродомов пообіцяв, що підтримає законопроект про судоустрій і статус суддів, якщо він міститиме запропоновані ним пропозиції

31 травня 2016 року народний депутат Дмитро Добродомов пообіцяв, що «Народний контроль» підтримає законопроект про судоустрій і статус суддів, якщо він міститиме запропоновані ними пропозиції. У «Народному контролі» наполягають на закріплені в новому Законі норми, за якою суддя автоматично потраплятиме під переатестацію, якщо понад 30% його рішень упродовж року скасовуватимуть вищі судові інстанції. Також депутати наполягають на зміні процедури призначення суддів із мінімізацією впливу Президента. Ще у «Народному контролі» пропонують позбавити всеукраїнську конференцію прокурорів права обирати двох членів Вищої ради правосуддя, натомість право визначати чотирьох представників ВРП має отримати з’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ.
Виконано
Сказано 31 травня 2016 р.

Джерело

  • http://nkontrol.org.ua/u-narodnomu-kontroli-prokomentuvali-zakon-poroshenka-pro-zmini-u-sudovijj-sistemi/
  • https://www.youtube.com/watch?v=NB6O7M-vES8
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=7653

Результат

2 червня 2016 року народний депутат України Дмитро Добродомов повідомив, що 4 з 5 поправок до законопроекту «Про судоустрій і статус суддів», які були запропоновані групою «Народного контролю» - враховані, що надає підстави депутатам «Народного контролю» підтримати вищевказаний законопроект (відео:00:15).

2 червня Верховна Рада ухвалила проект закону «Про судоустрій і статус суддів» №4734. Народні депутати Дмитро Добродомов та Олег Мусій підтримали вищевказаний законопроект, проте ще 2 народних депутатів з «Народного контролю» були відсутніми під час голосування.