Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Нищук обіцяє реалізувати стратегію оновлення соціокультурних закладів у 3-5 селах

24 травня 2016 року міністр культури України Євген Нищук пообіцяв створити стратегію для оновлення і осучаснення міських і сільських клубів та реалізувати її у 3-5 селах, які будуть обрані з урахуванням думки громадськості.
Не виконано
Сказано 24 травня 2016 р.

Джерело

  • http://culture.lb.ua/news/2016/05/30/336364_ievgen_nishchuk_hotilosya_b_shchob.html
  • Лист першого заступника міністра культури Світлани Фоменко від 6 жовтня 2016 року
  • Лист Міністерства культури України від 21 березня 2017 року
  • лист міністерства
  • Лист Мінкульту від 31 липня 2019 року

Результат

Відповідно до листа Міністерства культури України від 31 липня 2019 року, підвищення якості культурних послуг і осучаснення закладів культури вимагає комплексних рішень, які можуть бути реалізовані лише на основі спільних напрацювань з громадськістю та органами місцевого самоврядування. З цією метою Міністерством культури України у 2018 році розроблено Концепцію реформування системи забезпечення населення культурними послугами, яку схвалено розпорядженням Кабміну від 23 січня 2019 року № 27. Концепцією передбачено затвердження мінімальних стандартів забезпечення громадян культурними послугами, реформування фінансового забезпечення системи надання культурних послуг, впровадження політики модернізації наявної інфраструктури для надання культурних послуг, створення умов для формування якісного кадрового забезпечення системи надання культурних послуг, розробка системи здійснення моніторингу та оцінки якості культурних послуг.

Розпорядженням Кабміну від 22 травня 2019 року №355 затверджено План заходів щодо реалізації Концепції реформування системи забезпечення населення культурними послугами. Реалізація концепції дозволить сформувати оновлену та ефективну систему забезпечення населення якісними і доступними культурними послугами, що сприятиме підвищенню культурного і духовного рівня населення.

Оскільки концепція реформування системи забезпечення населення культурними послугами, що включає оновлення соціокультурних закладів, знаходиться на початковому етапі реалізації, обіцянка незадовго до відставки уряду отримує статус «не виконано».