Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Стець обіцяє провести розслідування щодо порушення Тетяною Поповою закону під час подачі декларації

25 травня 2016 року міністр інформаційної політики України Юрій Стець пообіцяв провести внутрішнє розслідування щодо порушення норми закону під час подачі декларації заступником міністра інформаційної політики України Тетяною Поповою. Стець запевняє, що у разі обґрунтованих доказів, подасть на розгляд Кабміну питання про її звільнення. Заявлено у зв'язку з тим, що нардеп Іван Вінник направив міністру Юрію Стецю звернення, в якому закликав провести розслідування стосовно його заступниці та усунути Попову від виконання службових обов'язків.
Не виконано
Сказано 25 травня 2016 р.

Джерело

  • http://news.liga.net/interview/politics/10892262-stets_chtoby_vozobnovit_veshchanie_v_donbasse_nado_ego_osvobodit.htm
  • http://bykvu.com/home/bukvy/33135.html
  • Лист міністра інформаційної політики України Юрія Стеця від 13 липня 2016 року
  • https://www.facebook.com/TVP777/posts/10209796756737297
  • Лист міністра інформаційної політики України Юрія Стеця від 22 серпня 2016 року
  • Лист заступника міністра інформаційної політики України Артема Біденка від 5 грудня 2016 року

Результат

3 серпня 2016 року заступник міністра інформаційної політики Тетяна Попова подала у відставку. Попова наголосила, що залишає уряд на знак протесту атакам на журналістів і свободу слова з боку окремих політиків і політичних організацій.

Відповідно до листа міністра інформаційної політики України Юрія Стеця від 22 серпня 2016 року, станом на 19 серпня 2016 року службова перевірка, що призначена наказом Міністерства інформаційної політики від 6 червня 2016 року № 34-К, триває.

Відповідно до листа заступника міністра інформаційної політики України Артема Біденка від 5 грудня 2016 року, на виконання наказів Міністерства від 6 червня № 34-к, від 16 червня № 43-к, від 18 липня № 52-к, від 17 серпня № 59-к протягом червня - серпня 2016 року проводилася службова перевірка щодо інформації, наведеної у зверненні нардепа Івана Вінника. З метою отримання повної інформації та забезпечення об'єктивності службової перевірки Міністерство неодноразово направляло листи до СБУ, ДФС та Нацагенства з питань держслужби з проханням надати необхідні матеріали та повідомити запитувану інформацію. У відповідь на листи Міністерства компетентними органами не надано жодної інформації, яка б дозволила об'єктивно оцінити факти, що стали підставою для призначення службової перевірки. Крім того, через тривале ненадання відповіді уповноваженими органами, строки проведення службової перевірки доводилося тричі продовжувати.

Зважаючи на відсутність повноваження у Міністерства на проведення самостійної перевірки зазначених фактів, неотримання достатньої доказової інформації і документів від уповноважених органів державної влади, а також у зв'язку зі звільненням 31 серпня 2016 року Тетяни Попової із займаної посади заступника міністра, комісія зі службової перевірки встановила неможливість об'єктивної оцінки фактів, наведених у депутатському зверненні Івана Вінника.

ВИСНОВОК: результатів розслідування не досягнуто. Враховуючи те, що комісія зі службової перевірки не змогла об'єктивно оцінити факти, що стали підставою для призначення службової перевірки, редакція «Слово і Діло» присвоює обіцянці статус «Не виконано».