Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "За майбутнє"
  • Заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Гузь пообіцяв ініціювати присвоєння озеру Світязь статусу курортної зони вже найближчим часом

20 травня 2016 року народний депутат України Ігор Гузь пообіцяв, що найближчим часом спільно з представниками органів місцевого самоврядування ініціює присвоєння озеру Світязь статусу курортної зони. Депутат зазначив, що такий статус озеро може отримати вже цього року (відео:-01:09). «СЛОВО І ДІЛО» ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата, однак її фіксація необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Не виконано
Сказано 20 травня 2016 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/igor.guz/videos/vb.100000473225561/1385425704816524/?type=2&theater
  • http://nfront.org.ua/news/details/igor-guz-ozeru-svityaz-neobhidno-nadati-status-kurortnoyi-zoni
  • https://www.facebook.com/igor.guz/videos/vb.100000473225561/1619625824729843/?type=2&theater
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=14674&SKL=9

Результат

7 червня 2016 року Ігор Гузь повідомив про результати проведеної ним наради з місцевою владою, головною темою якої було обговорення механізму для прискорення роботи з надання статусу курортної зони державного значення Шацькому району (або його окремим територіям). Також було ухвалено, що за ініціативи народного депутата робоча група найближчим часом відвідає Миргород (Полтавська обл.) та Хмільник (Вінницька обл.), аби реально оцінити, які преференції уже мають ці міста після отримання статусу курортної зони. У зв’язку зі збільшенням кількості туристів на території відпочинкових баз у районі постає низка проблем: відсутність належної каналізаційної мережі та полігону твердих побутових відходів. Для цього потрібні немалі ресурси. Для вирішення цих питань Ігор Гузь співпрацює з профільним міністерством. Депутат повідомив, що вже працює над законопроектом щодо надання державного статусу курортної зони Шацькому району (або окремим його територіям).

Станом на 2 лютого 2017 року Ігор Гузь не зареєстрував в Верховній Раді проект закону про надання державного статусу курортної зони Шацькому району.

ВИСНОВОК: Гузь не розробив законодавчої ініціативи щодо присвоєння статусу курортної зони озеру Світязь.