Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Семерак планує створити Загальнодержавну автоматизовану систему екологічних даних

18 травня 2016 року міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак заявив, що планує створити Загальнодержавну автоматизовану систему екологічних даних.
Не виконано
Сказано 18 травня 2016 р.

Джерело

  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/249041669
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/npas/pro-shvalennya-koncepciyi-stvorennya-zagalnoderzhavnoyi-avtomatizovanoyi-sistemi-vidkrite-dovkillya
  • https://menr.gov.ua/news/32870.html
  • https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-11-08-002857-c
  • https://www.facebook.com/vdovkillya/
  • https://blog.liga.net/user/lshevchenko/article/33660?fbclid=IwAR3pCbO1CPvJGSOdJWKP94P2tnKg0xFOTDbQYzvpUhcC4a_owVUeFmN20QE

Результат

7 листопада 2018 року Уряд схвалив Концепцію створення Загальнодержавної автоматизованої системи «Відкрите довкілля». 8 листопада на сайті Мінприроди була опублікована інформація стосовно системи «Відкрите довкілля». У відомстві зазначили, що система з оцифрованими екологічними даними має бути запущена до 2020 року.

28 грудня 2018 року Міністерство екології та природних ресурсів України за результатами тендеру замовило ТОВ «Комп’ютерні інформаційні технології» розробку програмного забезпечення для системи «Відкрите довкілля» за 10 мільйонів гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Станом на червень 2019 року на фейсбуці діє активна інформаційна сторінка системи «Відкрите довкілля», на якій міститься посилання на коментар президента Фундації «Відкрите суспільство» Лесі Шевченко від 12 червня, стосовно використання відкритих даних в Україні та системи «Відкрите довкілля». Леся Шевченко зазначила, що загальнодержавна автоматизована система «Відкрите довкілля» має в майбутньому збалансувати чинну систему збору екологічних даних, а також те, що найближчим часом вона буде запущена у дослідну експлуатацію.

Враховуючи те, що станом на червень обіцяна система не працює в повному обсязі, тому обіцянці незадовго до позачергових виборів ВРУ і відставки уряду присвоєно статус «не виконано».