Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Нищук пообіцяв допомогти повернути в Маріуполь ікону святого Ігнатія

17 травня 2016 року міністр культури України Євген Нищук пообіцяв допомогти повернути в Маріуполь ікону святого Ігнатія (відео 2:16-2:40). Варто додати, що мова йде про унікальну візантійську ікону «Святий Георгій – воїн з житієм». З 1780 року ікона знаходилась у місті Маріуполь, де спочатку перебувала у будинку митрополита Ігнатія. У 1965 році ікону було передано на реставрацію до фондів Київського національного державного музею українського мистецтва, де і знаходиться дотепер.
Не виконано
Сказано 17 травня 2016 р.

Джерело

  • http://www.mariupol.tv/news/cabinet_ministers/mariupol/10772/ministr_kultury_ukrainy_poobeshal_pomoch_vernut_v_mariupol_ikonu_svyatogo_ignatiya_video.html
  • http://museum.marsovet.org.ua/branches/show/2
  • Лист першого заступника міністра культури Світлани Фоменко від 6 жовтня 2016 року
  • лист директора музея

Результат

Відповідно до листа директора Маріупольського краєзнавчого музею Наталії Капустнікової від 7 лютого 2018 року, протягом 2016-2017 років ікону «Святий Георгій – воїн з житієм» (ікона святого Ігнатія) не було повернуто до Маріуполя. Станом на початок лютого 2018 року ікона перебуває в Історичному музеї Києва.

Редакція «Слова і Діла» продовжує слідкувати за даною обіцянкою та залишає за собою право на зміну статусу у разі допомоги з поверненням ікони у музей Маріуполя.