Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко має намір залучити місію ФБР для покращення методів слідства ГПУ

12 травня 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що має намір залучити місію ФБР з метою покращення методів слідства ГПУ (відео 0:11 - 0:28). Це є одним з першочергових завдань, яке збирається вирішувати новопризначений генпрокурор.
Виконано
Сказано 12 травня 2016 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=60zC2aVBIIM
  • https://nabu.gov.ua/novyny/15-specpryznachenciv-nabu-proyshly-trenuvalnyy-kurs-fbr
  • http://www.president.gov.ua/news/prezident-doruchiv-zaluchiti-ekspertiv-fbr-ta-fahivciv-z-kra-37685
  • http://nv.ua/ukraine/events/v-rassledovanii-gibeli-zhurnalsita-sheremety-pomagajut-fbr-179119.html

Результат

20 липня 2016 року в Києві в результаті вибуху автомобіля загинув журналіст «Української правди» та ведучий радіо «Вести» Павло Шеремет. Президент України Петро Порошенко доручив залучити експертів ФБР та фахівців з країн ЄС до розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

23 липня 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що спеціалісти Федерального бюро розслідувань США допомагають у проведенні вибухотехнічної та автотехнічної експертиз та аналізують отримані відео. Генпрокурор повідомив, що спеціалісти ФБР мають намір 25 липня 2016 року озвучити перші результати розслідування вбивства Шеремета.

Враховуючи, що спеціалісти Федерального бюро розслідувань США допомагають у проведенні експертиз, редакція ІА «Слово і Діло» присвоює обіцянці статус «Виконано».