Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Саакашвілі обіцяє не допустити "шабашу реваншистів" в прокуратурі Одеської області

6 травня 2016 року голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі пообіцяв, що не допустить призначення прокурором області людини, яка не відповідатиме вимогам громадськості. За його словами, якщо ж злочинна Генеральна прокуратура спробує призначити свого ставленика, він разом з одеситами заблокує вхід в прокуратуру та не допустить захоплення Одеської прокуратури злочинно-корупційним кланом. Нагадаємо, в.о. генерального прокурора України Юрій Севрук повідомив, що направив до ради прокурорів листа для першочергового розгляду кандидатури на посаду прокурора Одеської області.
Архів
Сказано 6 травня 2016 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/SaakashviliMikheil/posts/1184845604879152
  • http://centernews.com.ua/?p=10635
  • http://tyzhden.ua/News/167613
  • http://www.slovoidilo.ua/2016/06/17/novyna/pravo/lucenko-predstavyv-novoho-prokurora-odeshhyny
  • https://www.facebook.com/SaakashviliMikheil/videos/1215004298529949/

Результат

16 червня 2016 року з'явилась інформація, що Генеральний прокурор України Юрій Луценко призначив прокурором Одеської області Олега Жученка. Жученко зараз в.о. прокурора області з березня 2016 року. З грудня 2015 року – перший заступник прокурора прокуратури області. Водночас в прокуратурі Одеської області не змогли спростувати чи підтвердити цю інформацію, зазначивши, що наразі їм нічого не відомо про це призначення.

17 червня 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко новим прокурором Одеської області призначив Олега Жученко. Міхеіл Саакашвілі зазначив, що Олега Жученко перейшов до Одеси разом з Давидом Сакварелідзе та вже встиг добре себе зарекомендувати. Очільник області зазначив, що після того, як президент України звільнив керівників сусідньої Миколаївської обласної адміністрації, поліції та прокуратури за корупцію, а Луценко - найодіозніших заступників генпрокурора й на тлі дій НАБУ проти газового олігарха Онищенко, у нього з'явились перші проблиски надії, що крига скресла і Україна нарешті почне рухатись убік генерального прибирання і очищення влади.