Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Семерак має намір найближчим часом представити стратегію розвитку зони відчуження

22 квітня 2016 року міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак заявив, що має намір найближчим часом представити стратегію розвитку зони відчуження. Відзначимо, 26 квітня 1986 року сталась аварія на Чорнобильській АЕС (ЧАЕС). 10 листопада 2006 року указом президента України № 945/200614 була заснована пам'ятна дата - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який щорічно відзначається 14 грудня.
Виконано
Сказано 22 квітня 2016 р.

Джерело

  • http://www.menr.gov.ua/press-center/news/123-news1/4799-ostap-semerak-roboty-po-vyluchenniu-vidpratsovanoho-iadernoho-palyva-z-ii-ho-bloku-chornobylskoi-aes-uspishno-zaversheno
  • https://www.facebook.com/os.semerak?fref=ts
  • http://www.menr.gov.ua/press-center/news/123-news1/4978-ostap-semerak-bloky-chornobylskoi-aes-povnistiu-zvilneni-vid-vidpratsovanoho-iadernoho-palyva
  • Листа заступника міністра-керівника апарату Мінприроди Вакараша В.М.
  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249188229&cat_id=244277212
  • Лист голови Держагенства України з управління зоною відчуження Віталія Петрука від 3 листопада 2016 року
  • Лист заступника міністра екології Віктора Вакараша від 24 березня 2017 року
  • http://dazv.gov.ua/konsultatsiji-z-gromadskistyu/publichni-gromadski-obgovorennya/povidomlennya-pro-oprilyudnennya28.html

Результат

6 червня 2016 року міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак нагадав, що Міністерство екології та природних ресурсів України працює над розробкою нової програми розвитку Чорнобильської зони.

Відповідно до листа голови Держагенства України з управління зоною відчуження Віталія Петрука від 3 листопада 2016 року, на виконання доручення прем'єр-міністра від 12 травня 2016 року Держагенством розроблено проект Указу Президента «Про затвердження Стратегії подолання наслідків Чорнобильської катастрофи та відродження територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи» (далі - проект Указу). Проект Указу допрацьовується із врахуванням надісланих пропозицій. Після доопрацювання буде надіслано на погодження до зацікавлених міністерств і відомств для подальшого подання до Кабміну. Адміністрацією Президента встановлений термін подання проекту Указу до 1 лютого 2017 року.

Відповідно до листа заступника міністра екології Віктора Вакараша від 24 березня 2017 року, міжвідомчою робочою групою напрацьовано основні концептуальні підходи до розроблення проекту Стратегії, обговорено пропозиції міністерств, відомств та ОДА, а також ураховані питання соціального захисту постраждалих громадян. Проект Стратегії розміщено на офіційному веб-сайті ДАЗВ для громадського обговорення. Схвалений міжвідомчою робочою групою, проект Стратегії готується до подання на погодження центральним органам виконавчої влади, ОДА, НАНУ та НАМНУ. Строк подання проекту Стратегії до Адміністрації Президента України подовжено до 1 липня 2017 року.

ВИСНОВОК: проект Стратегії розміщено на офіційному веб-сайті Державного агентства з управління зоною відчуження для громадського обговорення. Дата публікації 28 вересня 2016 року.