Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Семерак зобов'язаний запровадити механізми оцінки наслідків впливу громадських і приватних проектів на навколишнє природне середовище

14 квітня 2016 року Верховна Рада України призначила міністром екології та природних ресурсів України Остапа Семерака. Програма діяльності Кабміну зобов'язує Остапа Семерака запровадити механізми оцінки наслідків впливу деяких громадських і приватних проектів на навколишнє природне середовище.
Виконано
Сказано 14 квітня 2016 р.

Джерело

  • https://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/1099-19#n7
  • Лист Мінприроди від 24 червня 2019 року

Результат

Відповідно до листа Мінприроди від 24 червня 2019 року, міністерством було розроблено Закон України «Про оцінку впливу на довкілля», 18 грудня 2017 року закон було введено в дію. На виконання закону затверджено постанови Кабінету Міністрів України: № 989 «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань у процесі оцінки впливу довкілля»; № 1010 «Про затвердження критеріїв визначення планової діяльності, яка не підлягає оцінці впливу на довкілля, та критеріїв визначення розширень і змін діяльності та об'єктів, які не підлягають оцінці впливу на довкілля»; № 1026 «Про затвердження Порядку передачі документації для надання висновку з оцінки впливу на довкілля та фінансування оцінки впливу на довкілля та порядку ведення Єдиного реєстру з оцінки впливу на довкілля».

Також було схвалено наказ Мінприроди від 30 травня 2018 року No 182 «Про затвердження розміру плати за проведення громадського обговорення в процесі здійснення оцінки впливу на довкілля» та започатковано роботу Єдиного реєстру з оцінки впливу на довкілля, який містить усю документацію, що стосується проведення процедури ОВД у відкритому доступі. Наразі у реєстрі близько 3000 справ.

Враховуючи наведену інформацію, обіцянка отримує статус «виконано».