Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко пообіцяв провести у 2016 році комплексні протизсувні роботи на 12 зсувонебезпечних ділянках міста

20 квітня 2016 року мер Києва Віталій Кличко під час інспекції зсувонебезпечних ділянок міста заявив, що цього року міська влада вперше виділила 78 млн гривень на протизсувні роботи у столиці. За ці кошти будуть проведені комплексні роботи на просп. Лобановського, вул. Радченка та ще на 10 об'єктах. В. Кличко наголосив, що роботи на проспекті Лобановського, 14 роботи повинні бути завершені вже за 2 місяці.
Не виконано
Сказано 20 квітня 2016 р.

Джерело

  • http://kiev.klichko.org/news/?id=1749
  • http://ru.golos.ua/suspilstvo/kiev_naschityivaet_141_opolzneopasnyiy_uchastok__kgga_5874
  • https://kiev.unian.ua/1833239-u-kievi-provedut-protizsuvni-roboti-na-naybilsh-nebezpechnih-obektah-kmda.html

Результат

За інформацією КП «Спеціалізоване управління протизсувних підземних робіт» в Києві у 2016 році проводилися відповідні роботи на 10 ділянках, визначених як першочергові, тобто де найбільша небезпека зсувів. На ці роботи у 2016 році виділено понад 70 мільйонів гривень.

20 березня 2017 року заступник голови КМДА Петро Пантелеєв повідомив, що цього року з бюджету міста Києва виділено 69,7 млн грн на проведення протизсувних робіт. Зокрема, йдеться про 11 найбільш небезпечних об’єктів, де існує вірогідність зсувів ґрунту та руйнацій. Планується проведення протизсувних робіт на схилі озера Глинка, на схилі Батиєвої гори, схилі Совської балки біля вулиці Петра Радченка та схилі біля будівлі на вулиці Нижньоюрківській. Планується укріпити Дніпровський схил біля пішохідного мосту. Будуть влаштовані підпірні стінки між будинками на вулицях Трьохсвятительській, 5/1-А та Костьольній, 10. Також серед першочергових об’єктів схили на вулиці Адмірала Ушакова, озеро біля Учбового провулка, 7, схили Мишоловської балки на вулиці Академіка Кащенка, 154 та завершення протиаварійних робіт біля будинку на проспекті Валерія Лобановського, 14. Він зауважив, що частину робіт на об’єктах розпочато у 2016 році. Зокрема, на проспекті Лобановського збудовано підпірну стінку, а цього року буде виконана друга черга робіт.

ВИСНОВОК: у 2017 році виділено 70 млн гривень на проведення протизсувних робіт за тими ж адресами, на яких у 2016 році планувалося провести першочергові протизсувні роботи та були виділені кошти з міського бюджету.