Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Головко обіцяє відремонтувати міст в Млинах

19 квітня 2016 року голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Головко запевнив, що, попри те, що на позачерговій сесії Полтавської обласної ради депутати не погодили надання дозволу на розширення вже існуючої площі для ПАТ "Укргазвидобування", за яким компанія пропонувала виділити 19 мільйонів гривень у рамках соціальної угоди, 18 з яких планувалося перенаправити на терміновий ремонт об'єкту, міст через річку Сула в селі Млини буде обов'язково відремонтований. За його словами, міст є складовою проекту реконструкції автошляху з Пирятина до Лохвиці, який пройшов затвердження в Кабінеті міністрів. Реконструкція здійснюватиметься за рахунок коштів обласного та державного бюджетів. Нагадаємо, 18 квітня в Лохвицькому районі внаслідок падіння крайньої балки мосту через р. Сула, на 172 км ділянки автодороги Р-60 «Кролевець-Конотоп-Ромни-Пирятин», було перекрито рух автотранспорту.
Виконано
Сказано 19 квітня 2016 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/valeriy.golovko/posts/1001856259901019
  • http://www.podii.com.ua/news/avariya-na-lohvychchyni-u-mlynah-obvalyvsya-transportnyy-mist-na-richci-sula
  • https://www.facebook.com/valeriy.golovko/posts/1046769752076336
  • http://np.pl.ua/2016/07/na-mostu-cherez-sulu-u-mlynah-vidnovyly-zrujnovani-balky/
  • http://www.ltava.poltava.ua/news/7801/

Результат

1 липня 2016 року Валерій Головко повідомив, що працівники підрядної організації - Полтавського МБУ-8 - змонтували дві балки мосту через Сулу замість зруйнованої. Аварійно-відновлювальним роботам передувало виготовлення проектно-кошторисної документації, яку замовили у столиці товариству «Мостопроект». Загальна вартість робіт - майже мільйон гривень. Роботи виконуються за рахунок співфінансування: з обласного бюджету на ремонт було виділено 650 тисяч гривень, решта - це кошти державного бюджету, які виділили за рахунок Служби автомобільних доріг у якості субвенції.

Заступник начальника Служби автомобільних доріг в Полтавській області Анатолій Мягкохліб повідомив, що міст потребує капітального ремонту. Загальна вартість робіт - близько 60 мільйонів гривень. На сьогодні таких коштів немає, тому споруду відновили до тих параметрів, що були раніше. На жаль, після цих робіт не можна відновити рух в обидва напрямки, бо замінили лише дві балки, а заміни потребують всі, адже міст аварійний з 2004 року.

13 липня 2016 року стало відомо, що місцеві жителі не задоволені ремонтом мосту.