Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "ДОВІРА"
  • Член Комітету з питань правоохоронної діяльності

Арешонков заявив, що за його ініціативою буде створено робочу групу з реформування системи охорони здоров'я на Житомирщині

6 квітня 2016 року народний депутат України Володимир Арешонков заявив, що ініціює створення робочої групи з реформування системи охорони здоров'я на Житомирщині, до складу якої увійдуть керівники галузі охорони здоров’я, обласних органів влади й Коростенщини, а також експерти міжнародного й державного рівня. За його словами, вказана робоча група за місяць має напрацювати відповідні рекомендації, і можливо, запропонує, щоб на базі північних районів Житомирщини був започаткований загальноукраїнський пілотний проект зі створення єдиного медичного простору.
Виконано
Сказано 6 квітня 2016 р.

Джерело

  • http://ruporzt.com.ua/topnews/78742-nardep-volodimir-areshonkov-pro-medichnu-reformu-nemaye-sensu-nchogo-mnyati-yakscho-vd-cogo-lyudyam-ne-stane-krasche.html
  • http://reforms.in.ua/ua/news/shvaleno-dorozhnyu-kartu-reformy-decentralizaciyi-v-sferi-ohorony-zdorovya-na-2016-rik
  • Лист народного депутата Володимира Арешонкова №255 від 14 липня 2016 року

Результат

15 квітня 2016 року в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України було схвалено дорожню карту реформи децентралізації в сфері охорони здоров'я на 2016 рік. В.о. керівника управління охорони здоров’я в Житомирській ОДА Віктор Лучків підтвердив готовність Коростенського району до створення госпітального округу, в який планують об’єднати всі північні райони області. За його словами, пропонується на базі Коростенської ЦМЛ створити лікарню інтенсивного лікування, а на базі Коростенської ЦРЛ – лікарню планового лікування та хоспіс.

В своєму листі №255 від 14 липня 2016 року народний депутат України Володимир Арешонков повідомив, що за результатами круглого столу «Проблеми та перспективи розвитку системи охорони здоров'я північних районів Житомирської області в контексті реформи медичної галузі України» було створено робочу групу, до складу якої увійшли керівники закладів охорони здоров'я, депутати обласної та районних рад, представники влади та медичних закладів восьми районів Житомирщини.