Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Абромавичус запевняє, що протягом двох тижнів оберуть керівників шести держпідприємств

4 квітня 2016 року міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус у соціальній мережі мікроблогів Twitter запевнив, що протягом двох тижнів завершаться конкурсні відбори на посади керівників ДП «Укрспирт», ПАТ «Укрзалізниця», ДП «Укренерго», ПАТ «Центренерго», УДППЗ «Укрпошта», ДП «Електроважмаш». Відбір проходить в 2 етапи. На першому етапі претендентів оцінює комісія при Комітеті з призначень, яка відбирає від 2 до 5 фіналістів. На другому етапі Комітет з призначень вибирає серед фіналістів найбільш кваліфікованого претендента і рекомендує КМУ його призначення. Комітет з призначень складається з п'яти міністрів і п'яти незалежних експертів.
Архів
Сказано 4 квітня 2016 р.

Джерело

  • https://twitter.com/aivaras_aivaras/status/717010829594521600?lang=ru
  • http://delo.ua/business/inostranec-vozglavil-elektrotjazhmash-315254/?supdated_new=1460467218
  • http://www.slovoidilo.ua/2016/04/08/novyna/ekonomika/stalo-vidome-imya-peremozhcya-konkursu-na-hlavu-ukrposhty
  • http://www.slovoidilo.ua/2016/04/12/novyna/ekonomika/abromavychus-nazvav-prizvyshhe-peremozhcya-konkursu-na-posadu-hlavy-ukrzaliznyczi
  • http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/1097-19

Результат

8 квітня 2016 року міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус повідомив, що переможцем відкритого конкурсу на заміщення вакантної посади генерального директора УДППЗ «Укрпошта» став Ігор Смілянський.

12 квітня 2016 року міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус повідомив, що переможцем відкритого конкурсу на заміщення вакантної посади генерального директора ДП «Електроважмаш» став француз Жан-Андре Барбоса. Також міністр повідомив, що переможцем відкритого конкурсу на заміщення вакантної посади глави ПАТ «Укрзалізниця» став колишній керівник польської залізниці Войцех Бальчун.

Згідно Постанови Верховної Ради України «Про формування складу Кабінету Міністрів України» від 14 квітня 2016 року, Кубіва Степана Івановича призначено на посаду першого віце-прем’єр-міністра України - міністра економічного розвитку і торгівлі України.