Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Заступник голови депутатської фракції "Батьківщина"
  • Член Комітету з питань правової політики

Соболєв заявив, для того, щоб «Батьківщина» була у складі переформатованої коаліції, треба виконати 5 її вимог

24 березня 2016 року народний депутат України Сергій Соболєв заявив, що фракція партії «ВО «Батьківщина» увійде до складу переформатованої коаліції за умови виконання їхніх п'яти вимог. Це мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення і пряма підтримка аграріїв з Державного бюджету; індексація зарплат і пенсій відповідно до інфляції; пряма підтримка малого і середнього бізнесу; розрив зв'язку з олігархами при формуванні нового Кабінету Міністрів; і прийняття економічно обумовлених тарифів у зв'язку з падінням цін на нафту.
Виконано
Сказано 24 березня 2016 р.

Джерело

  • https://www.rbc.ua/rus/news/batkivshchine-nazvali-usloviya-vhozhdeniya-1458825001.html
  • http://ba.org.ua/batkivshhina-ogolosila-perelik-zakoniv-yaki-maye-prijnyati-nova-koaliciya/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=53102
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=58726
  • http://ukrreal.info/ua/politika/105812-timoshenko-novoi-koalitsii-v-parlamenti-de-yure-tak-i-ne-stvoreno
  • http://www.pravda.com.ua/rus/news/2016/04/14/7105465/

Результат

25 березня 2016 року фракція партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» оголосила перелік законодавчих документів, які має прийняти парламент для того, щоб вона увійшла до складу нової коаліції та проголосувала за кандидатуру нового прем’єр-міністра.

30 березня 2016 року народний депутат України Юлія Тимошенко повідомила, що «Батьківщина» не змінюватиме умов входження до коаліції. Вона нагадала, для того, щоб її політична сила приєдналася до коаліції, потрібно проголосувати в парламенті близько 10 законопроектів, покликаних продовжити мораторій на продаж сільськогосподарських земель; створити нові умови для малого та середнього бізнесу і фермерських господарств; відмінити податок на пенсії; та віддати природний газ українського видобутку на потреби населення (відео:07:03).

31 березня 2016 року у другому читанні було ухвалено проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств» №1599 авторства «Батьківщини». Він дає можливість вивести в правове поле діяльність особистих селянських господарств та трансформувати їх у сімейні фермерські господарства.

14 квітня 2016 року Юрій Луценко заявив, що нову коаліцію, до складу якої увійшли 227 народних депутатів від «Блоку Петра Порошенка» та «Народного фронту», створено. Того ж дня Верховна Рада України VIII скликання ухвалила постанову №4423 «Про Кабінет Міністрів України», відповідно до якої уряд Арсенія Яценюка відправлено у відставку, а Володимира Гройсмана призначено наступним прем'єр-міністром. Фракція «Батьківщини» не віддала жодного голосу на підтримку цієї постанови. Додамо, що перед початком голосування народний депутат України Юлія Тимошенко зазначила, що де-юре нову парламентську коаліцію не сформовано, а також те, що її політична сила перейшла в опозицію.