Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Зубко пообіцяв максимально підтримувати саме ті громади, які об'єднають навколо себе сільські території

17 березня 2016 року віце-прем’єр-міністр України, міністр регіонального розвитку будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко пообіцяв максимально підтримувати саме ті громади, які об'єднають навколо себе сільські території.
Архів
Сказано 17 березня 2016 р.

Джерело

  • http://www.minregion.gov.ua/press/news/maksimalno-pidtrimuvatimemo-gromadi-yaki-ob-yednuyut-silski-teritoriyi-gennadiy-zubko-v-interv-yu-hubs-2-chastina/
  • http://biz.liga.net/all/all/intervyu/3306494-gennadiy-zubko-potreblenie-gaza-naseleniem-mozhno-sokratit-vdvoe.htm
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=60681
  • Лист Мінрегіону від 19 лютого 2018 року

Результат

4 квітня 2016 року віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявив, що громади, які об'єднали найбільше сільського населення або сільської території, отримають найбільші субвенції. Міністр повідомив, що Лиманська територіальна громада в Донецькій області об'єднала 22 тис. сільського і близько 25 тис. міського населення і отримала 27 млн грн. Це найбільша громада в Україні. Народицька громада в Житомирській області, найбільша за площею, отримає 23 млн грн.

14 березня 2017 року Верховна Рада прийняла за основу і в цілому закон №5520 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей добровільного об'єднання територіальних громад, розташованих на територіях суміжних районів», підтриманий 232 народними депутатами. Законопроект дозволяє добровільно об’єднуватися територіальним громадам, розташованим у суміжних районах.

Територіальні громади, які об'єднують навколо себе сільські території, мають більші потреби і відповідно більше фінансування.