Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Федорук обіцяє сприяти будівництву Прутського водозабору у Чернівцях

На парламентських виборах 2014 року кандидат в народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 201 Микола Федорук у своїй передвиборній програмі пообіцяв сприяти будівництву Прутського водозабору для покращення якості і зменшення собівартості питної води у Чернівцях.
Архів
Сказано 23 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?pt001f01=910&pf7201=9071
  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?pt001f01=910&pf7201=9071
  • Лист народного депутата Миколи Федорука №399/02/05/11 від 3 травня 2016 року
  • http://buknews.com.ua/page/kaspruk-podiakuvav-yatsenyuku-fedoruku-burbaku-i-vsim-vsim-vsim-za-spryiannia-modernizatsii-systemy-vodopostachannia-chernivtsiv.html
  • Лист Чернівецької міської ради від 29 листопада 2017 року

Результат

В травні 2016 року народний депутат Микола Федорук повідомив, що 13 квітня цього року була підписана угода про фінансування та впровадження проекту з модернізації системи водопостачання Чернівців. Даний проект фінансує німецький банк KfW. Кредитна угода на суму 17 мільйонів євро для першої стадії проекту була укладена між вищеназваним банком та урядом України в лютому 2015 року та набула чинності 3 березня поточного року.

В ході перевірки наданої депутатом інформації було встановлено, що дійсно Микола Федорук приймав участь у запуску проекту з модернізації системи водопостачання, що включатиме відновлення насосних станцій та підземних водозаборів міста. Необхідно зазначити, що перша стадія проекту вартістю 580 мільйонів гривень вже розпочалась.

У відповідь на наш запит наприкінці листопада заступник директора, начальник управління комунального господарства департаменту ЖКГ Чернівецької міської ради Олег Пилип'як повідомив, що наразі стадія перша проекту муніципального водного господарства Чернівців знаходиться на етапі проведення необхідних вишукувань та виконання проектно-кошторисної документації. За період роботи технічного консультанта здійснено підготовчі заходи щодо розробки ПКД. Їх результатом стали актуалізовані завдання на проектування та першочергові напрямки проекту, а це –заміна мереж (в тому числі частини водогонів). Крім того, було проведено навчальні заходи для працівників КП "Чернівціводоканал". Також було придбано обладнання для пошуку прихованих витоків та ремонту. Народний депутат Микола Федорук в міру своїх можливостей максимально сприяє реалізації зазначеного проекту.

У серпні 2018 року ми направили запит народному депутату.

Обіцянка в категорії "архівні обіцянки" доки не буде проведено комплексний та об'єктивний аналіз її виконання