Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Дзюблик обіцяє боротися з незаконним гральним бізнесом на Житомирщині

11 березня 2016 року народний депутат України Павло Дзюблик пообіцяв боротися з незаконним гральним бізнесом на Житомирщині. «СЛОВО І ДІЛО» ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата, однак фіксація заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Виконано
Сказано 11 березня 2016 р.

Джерело

  • http://nfront.org.ua/news/details/borotba-z-nezakonnim-gralnim-biznesom-na-zhitomirshini-pochala-prinositi-rezultati
  • http://www.pravda.com.ua/news/2016/09/21/7121342/
  • http://zhitomir.today/news/society/gralniy_biznes_u_berdichevi_vikrili_zaklad_de_stavka_vklyuchala_v_sebe_i_alkogol_foto-id14955.html
  • https://popilnya.daily.net.ua/u-zhitomiri-pereviryali-chi-protsvitaye-gralniy-biznes/
  • http://www.zhitomir.info/news_165817.html
  • http://www.unn.com.ua/uk/news/1723451-u-vr-rozkritikuvali-uryadoviy-zakonoproekt-pro-legalizatsiyu-gralnogo-biznesu
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr43D?sklikannja=9&kodtip=5&rejim=1&KOD8011=18082

Результат

У вересні міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що гральний бізнес потрібно виводити з тіні, для чого міністерством розробляється відповідний законопроект.

9 лютого 2017 року в ході перевірки поліцейськими Житомира гральних закладів було викрито 5, що працювали в нічний час, порушуючи рішення міської ради «Про встановлення режиму роботи закладів сфери послуг в нічний час».

Згідно телефонної розмови з народним депутатом Павлом Дзюбликом від 12 січня 2018 року було з'ясовано, що єдиним правильним рішенням побороти незаконний гральний бізнес є ухвалення закону про його легалізацію. Депутат особисто долучається до вирішення вказаної проблеми. Зокрема, два місці тому на сесії було озвучено запит, що містив адреси гральних закладів Житомирщини. Зокрема, за сприяння нардепа у Хорошеві один з таких закладів нещодавно вдалося закрити (запит:11:03).

У квітні Ніна Южаніна розкритикувала урядовий законопроект про легалізацію грального бізнесу. За її словами, вирішити в комплексі всі ті проблеми, що зараз існують в Україні – тінізований гральний бізнес, його маскування під національну лотерею, цей законопроект не зможе.

Станом на жовтень 2018 року депутат направив два запити прем'єр-міністру Володимиру Гройсману щодо незаконного грального бізнесу на Житомирщині –про вжиття заходів в питанні боротьби з нелегальним гральним бізнесом в Україні (березень 2017 року) та щодо невжиття належних заходів реагування в питанні боротьби з нелегальним гральним бізнесом в Україні (листопад 2017-го).

Вважаємо обіцянку виконаною.