Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Березюк пообіцяв, що фракція «Самопоміч» не братиме участі у переформатуванні коаліції

18 лютого 2016 року народний депутат України Олег Березюк пообіцяв, що фракція партії "Об'єднання " «Самопоміч» не братиме участі у переформатуванні коаліції. Народний депутат наголосив, що фракція не бачить, з ким можна формувати нову коаліцію. Разом з тим, він запевнив, що «Самопоміч» підтримуватиме деякі урядові закони, зокрема ті, які стосуватимуться обороноздатності, європейської інтеграції і "добробуту людей". Нагадаємо, 18 лютого «Самопоміч» вийшла з парламентської коаліції.
Виконано
Сказано 18 лютого 2016 р.

Джерело

  • http://www.radiosvoboda.org/content/news/27560268.html
  • http://mayak.org.ua/interview/oleg-berezyuk-ukraine-is-a-point-evropeisko-security-in-on-the-front/
  • https://www.rbc.ua/ukr/news/berezyuk-samopomich-gotova-sotrudnichat-koalitsiey-1459422872.html
  • http://uapress.info/uk/news/show/127165
  • http://gordonua.com/news/politics/berezyuk-groysman-molodec-no-samopomch-ostaetsya-v-oppozicii-128293.html

Результат

10 березня 2016 року народний депутат України Олег Березюк заявив, що «Самопоміч» вирішила розпочати шлях в опозиційному руслі.

31 березня 2016 року Олег Березюк заявив, що фракція «Самопоміч» готова укласти угоду з коаліцією про співпрацю, проте входити у коаліцію не планує.

13 квітня 2016 року У Верховній Раді України відновила діяльність парламентська коаліція. До відновленої коаліції увійшли дві фракції БПП, «Народний фронт» та позафракційні нардепи. Наразі до коаліції увійшло 240 нардепів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

14 квітня 2016 року народний депутат України Олег Березюк запевнив, що «Самопоміч» залишатиметься «демократичною державною, незалежною від олігархів» опозицією.