Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Миколаєнко запевняє, що ціна на проїзд у тролейбусах підвищуватись не буде

10 лютого 2016 року мер Херсона Володимир Миколаєнко запевнив, що ціна на проїзд у тролейбусах підвищуватись не буде. Міський голова підкреслив, що ціна 1,25 грн буде збережена.
Не виконано
Сказано 10 лютого 2016 р.

Джерело

  • http://www.city.kherson.ua/news_detail/cina-na-proyizd-u-trolyaybusah-pidvishena-ne-bude-volodimir-mikolayenko
  • Лист в.о. заступника міського голови Херсона В. Іванушкіна№8-11477-18/12 від 04.03.2016
  • Лист в.о. заступника міського голови Херсона В. Іванушкіна№8-11477-18/12 від 04.03.2016
  • http://gromada.ks.ua/obschestvo/v-hersonskom-transporte-podorozhaet-proezd/
  • http://www.city.kherson.ua/articles/zvit-miskogo-golovi-2016
  • http://www.vtvplus.com.ua/lang/ua/news/kherson/50688-u-herson-vdvch-zrosla-vartst-proyizdu-u-troleybusah.html

Результат

Станом на 17 травня 2016 року в Херсоні найнижчі тарифи на проїзд в тролейбусах і маршрутках в Україні. Проїзд в громадському транспорті для пільгових категорій громадян залишається безкоштовним. Але, зі слів голови транспортної комісії Херсонської міської ради Єгора Устинова, підприємства міста, які займаються перевезенням пасажирів, можуть збанкрутувати, якщо найближчим часом не підняти вартість проїзду в громадському транспорті. Аргументують подорожчання проїзду постійно зростаючими цінами на запчастини та технічне обслуговування маршрутних таксі та тролейбусів. Щоб весь громадський транспорт не став непридатним, голова транспортної комісії Херсона порекомендував розглянути звернення перевізників з проханням підвищити тарифи на проїзд. Тепер начальнику управління транспорту Алісі Вербицькій належить виконати розрахунки та вказати економічне обґрунтування потенційного тарифу. За попередніми даними, проїзд в маршрутці складе близько 4 гривень. На яку суму підніметься вартість поїздки на тролейбусі, поки невідомо.

1 грудня 2016 року під час звіту про результати роботи за поточний рік міський голова Херсона Володимир Миколаєнко повідомив, що в цьому році на збереження пільг із міського бюджету виділено близько 23,6 млн грн – 20,6 млн грн на проїзд електротранспортом та 3 млн – водним.

З 13 лютого у Херсоні вдвічі зросла вартість проїзду у тролейбусах. Разом з вартістю квитків, здорожчали й проїзні. Для учнів – 45 гривень, для студентів – 65 гривень. Для громадян та організацій – 120.

Наголосимо, рішення про підвищення вартості проїзду ухвалили 31 січня на засіданні виконавчого комітету міської ради Херсона.

ВИСНОВОК: з 13 лютого 2017 року ціна на проїзд у тролейбусах міста Херсон підвищилась у два рази.