Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "ДОВІРА"
  • Член Комітету з питань правоохоронної діяльності

Арешонков пообіцяв розробляти законопроекти спрямовані на захист чорнобильців

4 лютого 2016 року народний депутат України Володимир Арешонков пообіцяв, що окремими законопроектами буде захищати чорнобильців. Додамо, 29 січня у Верховній Раді був зареєстрований "Проект Закону про внесення змін до статті 164 Податкового кодексу України (щодо звільнення від оподаткування пенсій, призначених інвалідам з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС)" №3845, одним з ініціаторів якого виступив Володимир Арешонков.
Виконано
Сказано 4 лютого 2016 р.

Джерело

  • http://ruporzt.com.ua/new/74628-nardep-volodimir-areshonkov-chornobilc-vtratili-ne-lishe-plgi-voni-vtratili-nadyu.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=57973
  • http://ruporzt.com.ua/new/79064-vdnovlennya-konstitucynih-prav-chornobilcv-znovu-vdtermnovano.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=53975
  • https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1590000351312207&id=100009067737697&pnref=story
  • http://mykorosten.com/?p=5095
  • http://ruporzt.com.ua/new/90025-pro-nayavn-problemi-ta-perspektivi-yih-virshennya-yshlos-na-zustrch-chornobilcv-z-mnstrom-socalnoyi-poltiki-ukrayini-revoyu.html
  • https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1738875409758033&id=100009067737697&pnref=story
  • http://gordonua.com/news/politics/rada-prinyala-zakony-o-socialnoy-zashchite-chlenov-semey-umershih-likvidatorov-avarii-na-chaes-183239.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=61410
  • https://www.youtube.com/watch?v=RMVwvQ3KUt8

Результат

У березні 2016 року Верховна Рада ухвалила проект закону «Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (щодо соціального захисту постраждалих осіб)» №2093, одним з ініціаторів якого виступив Володимир Арешонков. Пізніше, депутат звернувся до керівництва парламенту з проханням прискорити повторний розгляд і невідкладно ухвалити вищевказаний законопроект, заветований Президентом. Однак, вето так і не було подолано.

В квітні Арешонков повідомив про створену народними депутатами Чорнобильську асоціацію для налагодження активної співпраці на рівні уряду, парламенту, громадськості та влади на місцях. Парламентарій планує розробити новий законопроект, який передбачатиме адресну фінансову допомогу чорнобильцям, а не якісь віртуальні пільги та «гарантії».

В листопаді за його ініціативи відбулась зустріч представників громадських організацій чорнобильського спрямування з міністром соціальної політики Андрієм Ревою та посадовцями мінсоцполітики, профільного департаменту міністерства охорони здоров’я, Пенсійного фонду. Учасники обговорили наявні проблеми фінансування та бюджетні перспективи наступного року щодо соціального захисту чорнобильців. За інформацією, яка прозвучала від урядовців, розроблено та схвалено проект закону «Про внесення зміни до статті 48 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», що стосується поновлення права на отримання щорічної допомоги на оздоровлення дітьми, які втратили внаслідок катастрофи одного з батьків, також буде вдвічі збільшено суму на забезпечення лікування важко хворих по лінії «Союз Чорнобиль Україна», розробляється програма з надання коштів на житло, а на найближчому засіданні уряду буде розглядатись пропозиція щодо реструктуризації боргу по доплатах за рішеннями судів.

В лютому 2017-го депутат повідомив про підготовлені зміни до постанови КМУ «Про порядок та розміри компенсаційних виплат дітям, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи».

У березні в парламенті було зареєстровано проект закону «Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (щодо виплати грошової компенсації на безоплатне харчування дітей)» №6230. Одним з ініціаторів законопроекту виступив Володимир Арешонков.

В квітні Верховна Рада ухвалила урядові проекти законів «Про внесення зміни до статті 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (щодо посилення соціального захисту деяких категорій) №5594 ( в цілому) та «Про внесення змін до статті 48 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» №5297. Згідно прийнятого закону дружині (чоловіку) надається право на пенсію у зв'язку з втратою годувальника незалежно від причинного зв'язку смерті чоловіка з Чорнобильською катастрофою, а також право дітей, які втратили в результаті Чорнобильської катастрофи одного з батьків і евакуйованих із зони відчуження в 1986 році, на отримання щорічної допомоги на оздоровлення. Володимир Арешонков підтримав обидва законопроекти.

Наприкінці травня депутат повідомив, що за його ініціативи вдалося домогтися від уряду підняття розміру грошової компенсації на харчування дітям, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи до 360 гривень.