Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Супрун зобов'язана запровадити єдиний інформаційний простір для збирання, оброблення та прогнозування клінічних і фінансових даних

Відповідно до розпорядження Кабінету міністрів України від 27 липня 2016 року з 1 серпня 2016 року Уляна Супрун тимчасово виконує обов'язки міністра охорони здоров'я України. Програма діяльності Кабміну зобов'язує Уляну Супрун запровадити єдиний інформаційний простір для збирання, оброблення та прогнозування клінічних і фінансових даних, зокрема створивши єдиний реєстр пацієнтів та їхніх медичних даних.
Виконано
Сказано 27 липня 2016 р.

Джерело

  • https://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/1099-19#n7
  • https://www.radiosvoboda.org/a/28747448.html
  • Лист МОЗ
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/moz-oprilyudnilo-proekt-koncepciyi-informatizaciyi-ohoroni-zdorovya

Результат

20 вересня 2017 року у Міністерстві охорони здоров’я оголосили про початок тестової роботи електронної бази пацієнтів E-Health: сімейні лікарі відтепер можуть додавати себе і пацієнтів до системи. Це потрібно для того, аби держава знала, за скількох пацієнтів вона платитиме, коли стартує реформа фінансування медичних послуг.

Відповідно до листа МОЗ отриманого редакцією АП «Слово і Діло» 20 серпня 2018 року, за інформацією ДП «Електронне здоров'я» запровадження єдиного інформаційного простору для збирання, оброблення та прогнозування клінічних і фінансових даних, створення єдиного реєстру пацієнтів та їхніх медичних даних перебуває у тестовому режимі компонентів електронної системи обміну медичною інформацією, які необхідні для запуску нової моделі фінансування системи охорони здоров'я на первинному рівні надання медичної допомоги.

Станом на червень 2019 року система E-Health працює, відповідно до даних МОЗ, у системі зареєструвалися 25 тисяч лікарів сімейної медицини і 1279 медзакладів. А 27,7 мільйона пацієнтів обрали лікарів і підписали декларації в електронній системі.

Враховуючи те, що єдиний інформаційний простір для збирання, оброблення та прогнозування клінічних і фінансових даних створено і він функціонує, тому програмному зобов'язанню присвоєно статус «виконано».