Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко запевнив, що БПП перегляне свій список кандидатів в оновлений Кабмін

2 лютого 2016 року народний депутат України Юрій Луценко заявив, що БПП перегляне свій список кандидатів в оновлений Кабмін. Зокрема. Луценко повідомив, що фракція БПП висунула 7 осіб для обговорення. Проте суспільна реакція свідчить, що вчорашнє обговорення було поверхневим і легковажним. Як керівник фракції він має намір повернутися до даного питання. Нагадаємо, БПП 1 лютого затвердила список своїх кандидатів в оновлений Кабмін. Фракція запропонувала Тараса Кутового на пост міністра аграрної політики, Гліба Загорія на міністра природних ресурсів, Павла Рябікіна на міністра інфраструктури, Олексія Гончаренка на міністра охорони здоров'я, Ольгу Бєлікова на віце-прем'єра з євроінтеграції, Віталія Ковальчука на першого віце-прем'єра, Євгенія Нищука на міністра культури.
Виконано
Сказано 2 лютого 2016 р.

Джерело

  • http://lb.ua/news/2016/02/02/326996_bpp_peresmotrit_kandidatov.html?utm_source=local&utm_medium=cpm&utm_campaign=news
  • http://wz.lviv.ua/ukraine/167354-siumar-spochatku-koalitsiia-potim-vidstavka

Результат

13 квітня БПП озвучили нових кандидатів на крісла. Зокрема, коаліція підтримала кандидатуру Володимира Гройсмана на посаду прем'єр-міністра.

Кандидатура Сергія Кубіва узгоджена на посаду першого віце-прем'єра та міністра економічного розвитку і торгівлі. Разом із ним коаліція узгодила такі кандидатури: Іванна Клімпуш-Цинцадзе — віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції;Павло Розенко — віце-прем'єр з питань соцполітики;В'ячеслав Кириленко — віце-прем'єр з гуманітарних питань;

Володимир Кістіон — віце-прем'єр з питань окупованих територій та тимчасово переміщених осіб;Генадій Зубко — віце-прем'єр та міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства;Олександр Саєнко — міністр Кабміну;Олександр Данилюк — міністр фінансів;Степан Полторак — міністр оборони;Павло Клімкін — міністр закордонних справ;

Арсен Аваков — міністр внутрішніх справ;Павло Петренко — міністр юстиції;

Лілія Гриневич — міністр освіти та науки;Андрій Рева — міністр соцполітики;

Остап Семерак — міністр екології та природних ресурсів;Тарас Кутовий — міністр аграрної політики та продовольства;Юрій Стець — міністр інформполітики;Ігор Жданов — міністерство молоді та спорту;Володимир Омелян — міністр інфраструктури;Вадим Черниш — міністр з питань окупованих територій та тимчасово переміщених осіб;Ігор Насалик — міністр енергетики та вугільної промисловості.

Таким чином, в оновленому списку БПП щодо кандидатур на посаду міністрів залишилися з першого списку лише кандидатури Тараса Кутового та Євгена Ніщука.