Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Чернігова

Атрошенко пообіцяв впровадити програму підвищення енергоефективності

8 жовтня 2015 року кандидат на посаду Чернігівського міського голови Владислав Атрошенко у своїй передвиборній програмі пообіцяв впровадити програму підвищення енергоефективності «Гроші чернігівців повинні залишатися у місті».
Виконано
Сказано 8 жовтня 2015 р.

Джерело

  • http://www.chernigiv-rada.gov.ua/document/rishennya-sesii/11607
  • http://che.cn.ua/content.html#first
  • http://chernigiv-rada.gov.ua/news/view/8933
  • http://chernigiv-rada.gov.ua/news/view/9550
  • https://www.youtube.com/watch?v=LZ1NEdE-evQ
  • http://www.chernigiv-rada.gov.ua/news/view/10284
  • http://topnews.cn.ua/society/2019/03/06/116718.html
  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249088086&cat_id=244277212

Результат

2 червня 2016 року Голова Держенергоефективності Сергій Савчук та Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко підписали Меморандум про партнерство щодо запровадження енергосервісу для підвищення енергетичної ефективності будівель бюджетних установ. Меморандум передбачає, що Чернігівська міська рада бере на себе зобов’язання впроваджувати енергосервіс у бюджетній сфері шляхом укладення енергосервісних договорів.

27 грудня 2016 року Владислав Атрошенко відзвітував про підсумки року. Щодо збільшення енергоефективності, мер озвучив низку заходів для досягнення результату. Зокрема, затверджено Програму відшкодування кредитів, отриманих ОСББ на впровадження енергоефективних заходів у житловому фонді Чернігова; проведено оснащення 443 багатоквартирних житлових будинків засобами обліку холодної води; облаштовано будинкові лічильники обліку теплової енергії; впроваджувались енергоощадні заходи у закладах бюджетної сфери, та ін.

16 травня 2017 року в Чернігівській міській раді відбулося офіційне відкриття діяльності в місті німецького проекту «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях». За словами Владислава Атрошенка, за 7 попередніх років у Чернігові на впровадження заходів з підвищення енергоефективності об’єктів комунальної сфери витрачено 55,4 млн грн. У 2017-му на підвищення енергоефективності бюджетних об’єктів у Чернігові передбачено 53,4 млн грн.

6 листопада 2017 року Чернігівська міська рада прозвітувала щодо встановлення нового обладнання та ремонт старого на КП «Чернігівводоканал» саме так підприємство підвищує енергоефективність.

6 березня 2019 року прес-служба Чернігівської міської ради оприлюднила інформацію стосовно підвищення енергоефективності.

У Чернігові лічильниками тепла вже оснащені всі багатоповерхівки, де є технічна можливість щодо їх встановлення (90% від всіх житлових будівель підключених до теплових мереж).

Окрім того у 2018 році проведено ремонт п’яти котлоагрегатів, проведено капітальний ремонт теплових мереж протяжністю 1,15 км.