Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Чернігова

Атрошенко пообіцяв знизити місцеві тарифи та збори для роботи бізнесу

8 жовтня 2015 року кандидат на посаду Чернігівського міського голови Владислав Атрошенко у своїй передвиборній програмі обіцяє знизити місцеві тарифи та збори на початковій стадії роботи бізнесу.
Виконано
Сказано 8 жовтня 2015 р.

Джерело

  • http://che.cn.ua/content.html#first
  • http://www.chernigiv-rada.gov.ua/news/view/8379
  • Лист першого заступника міського голови М. О. Шостака
  • Лист заступника міського голови Андрія Черненка
  • Лист заступника міського голови О.А. Ломака

Результат

Депутати Чернігівської міської ради 11 серпня 2016 року проголосували за встановлення пільг зі сплати земельного податку для бізнесу, який використовує за призначенням землі промисловості, транспорту та житлової і громадської забудови.

25 серпня у Чернігівській міськраді повідомили, що рішень щодо зниження місцевих податків на початковій стадії роботи бізнесу Чернігівською міською радою не приймалося. Наразі структурними підрозділами міської ради вивчаються законодавчі можливості встановленні таких знижок з метою винесення цього питання на розгляд пленарного засідання Чернігівської міської ради.

За інформацією наданою міською радою від 12 лютого 2020 року для зменшення навантаження на фізичних осіб-підприємців, було прийнято ряд відповідних рішень та встановлено пільгову ставку єдиного податку, а саме 18 відсотків розміру мінімальної заробітної плати.

Оскільки, як і обіцяв Владислав Атрошенко, для місцевого бізнесу знизили тариф, впровадивши пільгову ставку податку, обіцянка отримує статус - виконано.