Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Ужгорода

Андріїв планує реставрувати історичний центр міста

28 січня 2016 року міський голова Ужгорода Богдан Андріїв повідомив, що одним із головних пріоритетів розвитку Ужгорода є реставрація історичного центру - на ці цілі заплановано близько п’ятдесяти мільйонів гривень. Масштабні роботи проведуть у будинках на площах Театральній та Петефі, вулицях Корзо, Волошина, Корятовича і Духновича.
Не виконано
Сказано 28 січня 2016 р.

Джерело

  • http://www.rada-uzhgorod.gov.ua/news/3027
  • http://rada-uzhgorod.gov.ua/u-miskij-radi-obgovoryly-osoblyvosti-rekonstruktsiyi-tsentru-uzhgoroda/
  • http://rada-uzhgorod.gov.ua/na-shho-skeruyut-zarobleni-uzhgorodom-u-i-pivrichchi-koshty/
  • http://uzhgorod.net.ua/news/107483
  • Лист заступника міського голови Ігоря Фартушка
  • Лист Ужгородської МР від 6 листопада 2019 року
  • Лист Ужгородської міської ради від 3 листопада 2020 року

Результат

Фасади житлових будинків були реставровані лише на пл. Ш. Петефі, пл. Театральній та вул. А.Волошина. Будинки на вул. Корзо, вул. Корятовича та вул. Духновича так і не було відреставровано. Надалі проводити дані роботи не планується. Оскільки відреставровано не усі будинки на вулицях, що обіцяв Богдан Андріїв, то публікація отримує статус "не виконано".

Нагадаємо про попередній перебіг подій:

23 березня 2016 року відбулась нарада керівництва міської ради Ужгорода щодо проведення комплексної реконструкції історичного центру міста. Планують провести капітальні ремонти – заміну комунікацій, мощення, а відтак оновлення фасадів і дахів будинків на вулицях Волошина, Корзо і площі Театральній. Також на площі Ш.Петефі зроблять бруківку – від пішохідного мосту і проїжджу частину довкола скверу, з виходами на вулиці Митрака та Мукачівську. А в самому сквері планується невеликий фонтан.

26 липня 2016 року депутати Ужгородської міської ради виділили 8 млн грн на комплексну програму відновлення історичного центру Ужгорода.

13 березня 2017 року Богдан Андріїв повідомив, що у 2016 році відремонтували більше десяти фасадів будинків в історичній частині міста.

За інформацією Ужгородської МР від 6 грудня 2018 року роботи з реставрації будинків історичного центру міста в 2018 році не проводились.

За інформацією наданою Ужгородською міськрадою від 6 листопада 2019 року, в період з 2015 року було проведено капітальні ремонти фасадів та покрівлі 17 будинків (на пл. Ш.Петефі, пл. Театральній, вул. А.Волошина). В поточному році кошти на реставрацію будинків в історичній частині міста не виділяли, проте виділено кошти на проведення реконструкції інженерних мереж на пл. Ш.Петефі.

3 листопада 2020 року Ужгородська міська рада повідомила, що реставраційні роботи в інших будинках історичного центру міста з 2016 по теперішній час не проводились.