Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Сироїд обіцяє, що «Самопоміч» буде оскаржувати результати голосування за внесення змін до регламенту

28 січня 2016 року народний депутат України Оксана Сироїд заявила, що фракція «Самопоміч», яка не голосувала за закон про зміни до регламенту, буде оскаржувати це рішення. Народний депутат наголосила, що вже підготовлено заяву на ім’я спікера і проект постанови для того, щоб скасувати результати голосування за внесення змін до регламенту. Нагадаємо, 28 січня парламент проголосував за зміни до регламенту, які фактично змінюють положення самої Конституції. 229 депутатів проголосували за даний законопроект, що дозволяє парламенту внести зміни до Конституції в частині децентралізації на наступній сесії парламенту.
Виконано
Сказано 28 січня 2016 р.

Джерело

  • http://www.radiosvoboda.org/content/news/27516649.html
  • http://www.pravda.com.ua/news/2016/01/28/7097091/
  • http://ccu.gov.ua/uk/doccatalog/list?currDir=305253
  • http://interfax.com.ua/news/political/331589.html
  • http://www.pravda.com.ua/news/2016/03/18/7102528/

Результат

28 січня 2016 року народний депутат Олег Березюк заявив, що Фракція «Самопоміч» прийняті зміни до регламенту буде оскаржувати в Конституційному суді.

Конституційний суд України у своєму рішенні від 18 березня 2016 року за конституційним поданням 51 народного депутата щодо офіційного тлумачення положення «на наступній черговій сесії Верховної Ради» дає зрозуміти, що український парламент самостійно встановлює, на який з наступних сесій приймати законопроект про внесення змін до Основного Закону країни.Суд констатує, що Верховна Рада України може передбачити в Регламенті Верховної Ради можливість прийняття законопроекту про внесення змін до Конституції України як закону на більш пізній черговій сесії Верховної Ради з дотриманням положень, закріплених розділом 13 (Внесення змін до Конституції України) Основного Закону України.

Олег Березюк вважає злочинним рішення Конституційного Суду, яким він дозволив парламенту ухвалювати в цілому проект змін до Конституції на будь-якій наступній черговій сесії після тієї, на якій законопроект було ухвалено в першому читанні.