Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Данченко обіцяє створити конкретну стратегію єдиного відомства ІТ і телеком-функцій

26 січня 2016 року народний депутат, голова парламентського комітету з питань інформатизації та зв'язку Олександр Данченко пообіцяв у найближчі два місяці працювати над створенням конкретної стратегії єдиного відомства, яке передбачатиме концентрацію всіх ІТ і телеком-функцій в одному органі.
Архів
Сказано 26 січня 2016 р.

Джерело

  • http://interfax.com.ua/news/interview/320021.html
  • https://www.facebook.com/danchenko.oleksandr/posts/601728566671309?pnref=story
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=58833

Результат

15 червня 2016 року народний депутат Олександр Данченко презентував фундаментальній галузевий законопроект «Про радіочастотний ресурс». Його основні положення були розроблені відповідно до Стратегій розвитку «Європа 2020» та «Україна 2020» та директив ЄС. Прийняття законопроекту дозволить забезпечити сприятливі умови для впровадження новітніх технологій, надання споживачам якісних та сучасних послуг та удосконалити державне регулювання у сфері користування РЧР.

1 листопада 2016 року ВРУ ухвалила проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо усунення адміністративних бар'єрів для експорту послуг)» №4496. Основним завданням прийняття проекту є спрощення процедури укладення зовнішньоекономічних договорів (контрактів), бухгалтерського обліку та фінансової звітності, а також скасування валютного контролю для операцій з експорту послуг. Крім того, законопроект закріпить заборону банкам вимагати переклад документів на українську мову, у разі якщо вони оформлені англійською. Також, згідно із законопроектом рахунок (інвойс) визнаватиметься первинним документом, що має спростити процедури ведення бухгалтерського обліку та фінансової звітності.

Станом на лютий 2018 року єдине відомство, яке передбачатиме концентрацію всіх ІТ і телеком-функцій в одному органі так і не було створено в Україні.