Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Лисенко обіцяє припинити практику збору коштів з батьків учнів на утримання навчальних закладів міста

20 січня 2016 року мер Сум Олександр Лисенко пообіцяв, що практика щомісячного збору коштів з батьків учнів на поточне утримання дитячих садків та шкіл міста буде припинена. Згідно розрахунків Управління освіти міської адміністрації, для цього необхідно на кожну із сумських шкіл щомісяця направляти по 50 тисяч гривень. На рік ця сума становитиме близько 16 млн гривень. Тому у бюджеті міста на 2016 рік додатково виділяють ще 4 млн грн, тим самим компенсуючи половину необхідного (8 млн грн).
Виконано
Сказано 20 січня 2016 р.

Джерело

  • http://www.smr.gov.ua/index.php?newsid=47439
  • http://www.smr.gov.ua/index.php?newsid=47499
  • https://smr.gov.ua/uk/novini/pro-golovne/3767-oleksandr-lisenko-golovnoyu-okrasoyu-mista-sumi-yakim-sogodni-vipovnyuetsya-361-rik-e-jogo-meshkantsi.html

Результат

22 січня 2016 року в актовій залі школи №18 в Сумах відбулась велика батьківська конференція. Найголовнішим питанням на порядку денному було фінансування навчальних закладів міста, зокрема 50%-ве скорочення батьківських внесків на поточне утримання шкіл.

3 вересня 2016 року, під час урочистого святкування дня міста, мер Сум Олександр Лисенко повідомив, що батьківські внески у дитсадки та школи міста вже не збирають. Тепер ці питання вирішуються за рахунок міського бюджету.