Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Львова
  • Голова партії "Самопоміч"

Садовий пообіцяв не допустити змін до Конституції України в частині децентралізації

22 січня 2016 року міський голова Львова Андрій Садовий пообіцяв не допустити змін до Конституції України в частині децентралізації, доки ззовні тисне агресор (відео).
Архів
Сказано 22 січня 2016 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/samopomich.ua/videos/921211514635146/?permPage=1
  • https://www.youtube.com/watch?v=9km5HIN4rSs
  • https://www.pravda.com.ua/news/2018/10/4/7194115/

Результат

13 липня 2017 року міський голова Львова ще раз підтвердив свою чітку позицію щодо децентралізації та запевнив, що «Самопоміч» ніколи не допустить виборів на Донбасі та буде відстоювати інтереси держави.

4 жовтня 2018 року президент Петро Порошенко підписав закон №9153 про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей. Народні депутати підтримали пролонгацію закону №9153 до 31 грудня 2019 року. Документ передбачає, що особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу набуває чинності тільки після виконання всіх умов, викладених у статті 10 закону (про особливий порядок місцевого самоврядування), зокрема в частині, що стосується виведення всіх незаконних збройних формувань, їхньої військової техніки, а також бойовиків і найманців з території України. У цій статті також прописано умови, без виконання яких вибори в ОРДЛО неможливі, серед умов – виведення незаконних збройних формувань і військової техніки з України, гарантії вільного волевиявлення, нагляду за виборами, зокрема представниками міжнародних організацій, недопущення незаконного втручання у виборчий процес, дотримання принципів політичного плюралізму і свободи агітації.