Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко заявив, що буде повертати з-за кордону в державну власність незаконно відчужені кошти

24 травня 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що і гроші, і стратегічні об'єкти нерухомості, і в Україні, і за кордоном, будуть повертатися до української власності (відео 16:06 - 16:20). Заяву щодо повернення нерухомості було зафіксовано в окремій публікації.
Виконано
Сказано 24 травня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=6x-yMHpgBPs
  • https://www.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=245687
  • Лист ГПУ від 26 вересня 2019 року
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2591789-za-dva-roki-gpu-povernula-derzavi-108-milardiv.html

Результат

Відповідно до листа Генеральної прокуратури України від 26 вересня 2018 року, управлінням особливо важливих справ Департаменту міжнародно-правового співробітництва в рамках кримінальних проваджень спеціальна конфіскаціяя коштів упродовж першої половини 2018 року не здійснювалась.

З червня 2016 року по жовтень 2018 року Генеральна прокуратура у рамках спецконфіскації повернула кошти та активи вартістю 44 мільярди гривень.

15 лютого 2019 року апеляційну скаргу Генеральної прокуратури України на вирок одному із учасників злочинної організації, створеної екс-президентом України Януковичем Апеляційним судом Черкаської області було задоволено.

За наслідками розгляду апеляційної скарги зазначеним судом застосовано спеціальну конфіскацію та конфісковано шляхом примусового вилучення у власність держави грошових коштів на загальну суму понад 1 мільярд 478 мільйонів гривень.

Також суд постановив вищезазначені грошові кошти в національній валюті зарахувати до Державного бюджету України.