Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Райнін запевняє, що ПТУ в Харківській області закриватись не будуть

15 січня 2016 року голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін запевнив, що профтехучилища в області закриватись не будуть (відео:01:09). За його словами, проблема заключається в тому, що згідно з новим Бюджетним кодексом фінансове забезпечення роботи ПТУ переходить до місцевої влади. Тому Харківська міська рада передбачила в своєму бюджеті 70 млн гривень, якщо буде необхідність, за словами очільника адміністрації, обласна рада теж внесе зміни до бюджету.
Виконано
Сказано 15 січня 2016 р.

Джерело

  • http://kharkivoda.gov.ua/news/78488
  • http://news.liga.net/news/politics/8833105-rada_vozobnovila_finansirovanie_ptu.htm
  • http://kharkivoda.gov.ua/news/80029

Результат

4 лютого 2016 року Верховна Рада відновила фінансування профосвіти з держбюджету. За зміни до Бюджетного кодексу щодо фінансування професійно-технічної освіти №3831-2 та за зміни в закон про держбюджет на 2016 рік щодо фінансування професійно-технічних та інших навчальних закладів з держбюджету №3830-3 проголосували 305 і 297 народних депутатів відповідно. Законами передбачено, що заклади професійно-технічної освіти будуть фінансуватися за рахунок коштів обласного бюджету, міст, які є обласними центрами, а також за рахунок субвенції з державного бюджету.

4 квітня 2016 року директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев повідомив, що на Харківщині вирішили проблему фінансування професійно-технічних навчальних закладів. За його словами, розпорядженням голови облдержадміністрації на утримання 10 ПТУ в шести містах області було спрямовано 30 млн грн. Це стабілізаційна субвенція для Харківської області з державного бюджету. Крім того, міські ради на минулому тижні також ухвалили відповідні рішення і виділили для утримання закладів загалом 12 млн грн. За його словами, виділені на сьогодні кошти дозволять виплатити викладачам заробітну плату, а студентам - стипендію, яких вони не отримували з 1 січня. Наявних коштів вистачить на 6 місяців роботи закладів. Загалом на утримання цих 10 закладів у 2016 році потрібно 70 млн грн. В подальшому міста обласного значення повинні винайти кошти і самостійно фінансувати ПТУ, які знаходяться на їх території. Це - вимога закону про державний бюджет на 2016 рік, який змінив систему фінансування профтехосвіти. Також, 13 ПТНЗ, які знаходяться на території сільської місцевості районів області, утримуються за рахунок обласного бюджету - на їх фінансування обласна рада затвердила видатки в сумі 71 млн грн. ПТУ, що розташовані на території міста Харків, фінансуються з міського бюджету, на їх утримання спрямували 171 млн грн.