Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Найєм пообіцяв звернутися через Постанову ВР до СБУ та МЗС, аби вони розіслали ноти протесту компаніям, які порушують принцип територіальності України

6 січня 2015 року народний депутат України Мустафа Найєм розпочав кампанію збору інформації щодо транснаціональних корпорація, які працюють на території України. але не дотримуються норм міжнародного права в контексті визнання Кримського півострову виключно частиною України. Така кампанія пов'язана з фактичним визнанням Coca-Cola Криму як частини Російської Федерації. Депутат заявив, що всі зібрані матеріали ляжуть в основу звернення Верховної ради до СБУ та Міністерству закордонних справ України з проханням дати оцінку цим фактам і розіслати відповідні ноти в штаб-квартири цих компаній та посольств іноземних держав з вимогою виправити подібні «непорозуміння». Найєм додав, що текст відповідної постанови парламенту буде підготовлений і зареєстрований ним на найближчій сесії Верховної ради України.
Архів
Сказано 6 січня 2016 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/Mustafanayyem?fref=nf
  • http://www.rbc.ua/rus/news/prokuratura-vozbudila-delo-protiv-coca-cola-1453361596.html

Результат

21 січня 2016 року народний депутат Георгій Логвинський повідомив, що прокуратура Автономної Республіки Крим при Генеральній прокуратурі України порушила справу проти посадових осіб компанії Coca-Cola і Pepsi за зображення Криму частиною Росії в рекламній компанії.