Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції окупованих територій, нац. меншин і міжнаціональних відносин

Джемілєв пообіцяв, що найближчим часом на материковій України розпочне діяльність Кримський муфтіят

4 січня 2016 року народний депутат України, Уповноважений при Президентові України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв повідомив, що найближчим часом на материковій України розпочне діяльність Кримське релігійне управління ( Кримський муфтіят), головний офіс якого буде в Києві.
Виконано
Сказано 4 січня 2016 р.

Джерело

  • http://qha.com.ua/ru/politika/na-materikovoi-ukraine-budet-sozdan-krimskii-muftiyat-video/153278/
  • http://ru.krymr.com/a/27503651.html
  • http://ru.krymr.com/a/news/28138979.html

Результат

25 листопада 2016 року стало відомо, що представники 14 релігійних кримськотатарських громад на з'їзді в Києві 19 листопада створили муфтіят. Муфтієм був обраний Айдер Рустамов, який очолює Комітет духовних цінностей мусульман при правлінні Земляцтва кримських татар Києва. Учасники з'їзду сформували Раду улемів (вчених, що володіють знаннями релігії), головою якого став глава Асоціації мусульман України Сулейман Хайруллаєв.

Духовне управління мусульман Криму, створене на материковій частині України планує займатися, в тому числі, захистом базових прав людини на території включеного Росією півострова.