Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Лінько запевнив, що вирішить питання двох проблемних гуртожитків у Кіровограді

19 грудня 2015 року народний депутат України Дмитро Лінько запевнив мешканців двох кіровоградських гуртожитків, які розташовані на вул. Героїв Сталінграда, 13 та на просп. Університетському, 21, що вирішить питання щодо правомірності привласнення цих будівель третіми особами. Для цього він пообіцяв задіяти юристів та депутатів від «Радикальної партії» у Кіровоградській міськраді, направити відповідні запити, а також звернутись до прокуратури.
Виконано
Сказано 19 грудня 2015 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/dmytro.linko/posts/1055958081121029
  • http://zlatopil.com.ua/all-news/item/8433-nardep-poobitsiav-vyrishyty-problemy-kirovohradskykh-hurtozhytkiv-foto
  • https://www.facebook.com/dmytro.linko/posts/1055947571122080
  • http://www.kr-rada.gov.ua/news/meshkanci-gurtojitku-13116.html
  • http://www.kr-rada.gov.ua/news/miska-vlada-na-boci-meshka-10-3-.html
  • https://youtu.be/oUAVaTE_IWY
  • http://liashko.ua/news/general/2000-dmitro-linko-povernit-lyudyam-gurtozhitki
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=52493
  • Відповідь народного депутата України Дмитра Лінька на запит редакції ІА «Слово і Діло»
  • http://www.reyestr.court.gov.ua/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=52493
  • http://reyestr.court.gov.ua/Review/65909668

Результат

10 березня 2016 року мешканці гуртожитку на просп. Університетському влаштували акцію протесту з вимогою пришвидшити вирішення їхньої проблеми. Начальник юридичного управління міської ради Марина Смаглюк зазначила, що гуртожиток ніколи не був комунальною власністю, і що свого часу влада лише видала ПП «Вагран» свідоцтво на право власності, але й це рішення вже скасовано. За її словами, тепер питання можна вирішити лише в судовому порядку виключно за позовом мешканців будинку.

28 березня 2016 року народний депутат України Дмитро Лінько повідомив, що домігся мораторію на виселення мешканців гуртожитків на вул. Героїв Сталінграда та на просп. Університетському, однак залишається невирішеним питання оформлення права власності на житло. За словами нардепа, проблема полягає у законодавчій казуїстиці, що дозволяє суддям двояко трактувати закон та ухвалювати упереджені рішення (відео:12:15).

20 квітня 2016 року Верховна Рада ухвалила проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо уточнення сфери застосування та удосконалення окремих положень передачі гуртожитків у власність територіальних громад і забезпечення реалізації житлових прав законними мешканцями гуртожитків)» №1076, який дозволив мешканцям гуртожитків приватизувати кімнати, в яких вони проживають. Народний депутат України Дмитро Лінько підтримав це рішення. Однак він додав, що цього недостатньо, тому що свого часу велика кількість гуртожитків не отримала належного статусу житлових приміщень і через це не може підпадати під дію нового закону.

7 липня 2016 року, у відповідь на запит редакції ІА «Слово і Діло», Дмитро Лінько повідомив, що у випадку з гуртожитком на Університетському проспекті, 21 порушено кримінальну справу за фактом його незаконного продажу та триває досудове розслідування. У випадку з гуртожитком на вул. Героїв Сталінграду, 13 ведуться перемовини між мешканцями та керівництвом ЗАТ «Радій» щодо викупу помешкань.

21 листопада 2016 року Кіровоградський райсуд відмовив ПП «Вагран» у позові щодо виселення без надання іншого житла та стягнення заборгованості з однієї з сімей, що мешкають у гуртожитку на просп. Університетському, 21.

3 квітня 2017 року апеляційний суд Кіровоградської області залишив попереднє рішення Кіровоградського районного суду без змін. Таким чином, проблема була вирішена.