Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Ярош пообіцяв ініціювати створення загальнонаціонального патріотичного руху

27 грудня 2015 року народний депутат України Дмитро Ярош пообіцяв ініціювати створення нового загальнонаціонального патріотичного руху. Мета руху - об'єднання всіх патріотів України, які відмовляться від радикалізму, але не прилипнуть до ліберальної демагогії. Основні завдання руху полягатимуть у збережені існуючої держави як плацдарму для здобуття національної державності, та у проведені революційних змін, які забезпечать українському народові свободу, справедливість та добробут (відео:00:56).
Виконано
Сказано 27 грудня 2015 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=ecjcPBd1sbk
  • http://sectorpravdy.com/ua/news/tochka-zoru/1508-liudy-yarosha
  • http://news.liga.net/interview/politics/8764969-yarosh_ya_pereotsenil_organizatsionnye_vozmozhnosti_pravogo_sektora.htm
  • http://sectorpravdy.com/ua/news/duknews/1549-pryznacheno-pershykh-kerivnykiv-novoho-rukhu
  • http://sectorpravdy.com/ua/news/duknews/1561-informatsiine-povidomlennia
  • http://sectorpravdy.com/ua/news/duknews

Результат

15 січня 2016 року боєць УДА Олена Білозерська заявила, що "Національний рух Дмитра Яроша" - одна з можливих назв нового проекту народного депутата. Можливо, назву буде змінено, проте прізвище Яроша обов'язково буде присутнім у назві новоствореного проекту.

1 лютого 2016 року Дмитро Ярош заявив, що у якості джерел фінансування його нового руху, в першу чергу, розраховують на малий та середній бізнес. За словами народного депутат, вже з'явились декілька банкірів, які готові взяти участь в організації нового руху не лише в якості джерел фінансування, але і як члени майбутньої команди.

8 лютого 2016 року провідник "Національного Руху" Дмитро Ярош призначив перших координаторів: у Донецькій області Сергія Чіріна, у Харківській області – Сергія Бистрова, у Дніпропетровській області – Ростислава Винара.

15 лютого 2016 року робочу назву руху "Національний рух Дмитра Яроша" змінено на "Національний рух ДІЯ (Державницька Ініціатива Яроша)".

15 лютого 2016 року в Івано-Франківській області на трасі Івано-Франківськ - Яремче - Ясиня активісти "Національного руху ДІЯ" розпочали безстрокову акцію блокування російських вантажівок, яка отримала назву "Ведмежий капкан". Акція проходила при спільній координації дій з "Самообороною" Татарова, Яремче, Микуличина, Делятина та місцевими активістами "ВО "Свобода". Для спостереження за рухом російських вантажів було залучено 4 мобільні групи, також інформацію надавали таксисти, працівники заправок, закладів громадського харчування та придорожніх закладів торгівлі.