Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Артюшенко заявив, що підніме питання проходження переатестації правоохоронцями Запоріжжя із заплямованою репутацією на рівні ВРУ та МВС

21 грудня 2015 року народний депутат України Ігор Артюшенко заявив, що підніме питання проходження переатестації правоохоронцями Запоріжжя із заплямованою репутацією на рівні парламенту та міністерства внутрішніх справ, якщо на місцевому рівні будуть такі спроби. Зазначимо, що депутат має намір увійти до складу атестаційної комісії.
Архів
Сказано 21 грудня 2015 р.

Джерело

  • http://solydarnist.org/?p=48076
  • Лист народного депутата Ігоря Артюшенка від 12 липня 2016 року № 140
  • http://www.hromadske-zp.tv/u-zaporizhzhi-chetvero-ochilnikiv-rajviddiliv-nacpolici%D1%97-ne-projshli-pereatestaciyu/
  • http://www.hromadske-zp.tv/z-ponad-dvox-soten-policejskix-kerivnikiv-atestaciyu-ne-projshli-19-oficeriv/
  • http://www.slovoidilo.ua/2016/10/20/novyna/polityka/v-ukrayini-zavershylas-pereatestacziya-policejskyx-dekanayidze
  • http://hromadske.tv/zp/u-zaporizhzhi-zatrimano-politseyskikh-yaki-grabuvali-lyudey-video-2
  • Лист народного депутата Ігоря Артюшенка від 18 листопада 2016 року

Результат

В своєму листі від 12 липня 2016 року № 140 народний депутат Ігор Артюшенко повідомив, що переатестація запорізьких правоохоронців середньої та нижчої ланки ще не розпочалася. Нині триває переатестація вищого керівного складу МВС у Запоріжжі. Згідно з попередніми даними більшість керівників переатестацію не пройшли. Депутатом проводиться робота по збору матеріалів та фактів стосовно непрофесійних або непорядних працівників правоохоронних органів, а у випадку, якщо подібні «заплямовані» співробітники пройдуть переатестацію, обіцяє звертатися до керівництва міністерства внутрішніх справ та піднімати вказане питання на рівні парламенту.

15 вересня 2016 року було оприлюднено список очільників запорізьких районних відділів поліції, які не пройшли переатестацію. Так, не відповідають посаді та мають бути звільнені зі служби керівники Дніпровського, Олександрівського, Заводського та Вознесенівського райвідділів. Загалом, з понад двох сотень поліцейських керівників Запоріжжя атестацію не пройшли усього 19 офіцерів. Необхідно зазначити, що атестування керівництва проходило наприкінці червня у Києві та у липні у Дніпрі. Наразі триває атестація решти працівників. Комісії, що оцінювали здібності та професійність запорізьких поліцейських також були уповноважені переводити їх на вищу, або нижчу посаду. Зокрема, у середній ланці підвищити рекомендували 36 працівників, понизити у посаді – 29.

20 жовтня 2016 року керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе повідомила, що переатестація поліцейських вже завершена.

1 листопада у Запоріжжі затримано поліцейських, які грабували людей. Ними виявилися старші сержанти поліції 30 та 35 років, які мають досвід роботи в органах понад 10 років. За пограбування, вчинене групою змовників, кримінальним законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 8 до 13 років з конфіскацією майна.

В своєму листі від 18 листопада 2016 року №240 Ігор Артюшенко повідомив, що за час проведення переатестації правоохоронців йому не були відомі випадки спроб її проходження правоохоронцями із заплямованою репутацією. Обіцянка переноситься в архів у зв'язку з тим, що факт грабежу поліцейськими було встановлено після проведення переатестації, а депутат не міг наперед передбачити задуми співробітників поліції.