Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Тернополя

Надал пообіцяв перевести спортивні школи на енергоощадні технології

10 листопада 2015 року міський голова Тернополя Сергій Надал у своїй програмі обіцяє перевести комунальні дитячо-юнацькі спортивні школи на енергоощадні технології.
Не виконано
Сказано 10 листопада 2015 р.

Джерело

  • Електронний лист начальника відділу зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації Тернопільської міської ради Калуш К.
  • Тернопіль вечірній №26 (1831) Спецвипуск. Від 4 листопада 2016 р.
  • Лист Тернопільської міської ради від 6 грудня 2019 року
  • Лист Тернопільської міської ради від 13 січня 2021 року

Результат

Враховуючи, що це передвиборча обіцянка, тому вона мала бути виконана за період каденції Сергія Надала на посаді міського голови у 2015-2020 роках. Заходи спрямовані на впровадження енергоощадних технологій було проведено лише у приміщені КЗ "ДЮСШ з футболу та інших ігрових видів спорту". Оскільки обіцянка зазначена у множині, то передбачалось проведення зазначених заходів у двох та більше дитячо-юнацьких спортивних школах, а виконано лише в одній, тому обіцянка отримує статус "не виконано".

Нагадаємо про перебіг подій:

13 січня 2021 року Тернопільська міська рада повідомила, що проведено капітальний ремонт приміщення з використання енергоощадження та енергоефективності лише у КЗ "КДЮСШ з футболу та інших ігрових видів спорту" на вулиці Братів Бойчуків, 4а. Про заходи щодо впровадження енергоощадних технологій в інших спортивних школах, міська рада не повідомляє.

За інформацією Тернопільської міської ради від 6 грудня 2019 року, в рамках реалізації проєкту Світового банку "Україна - трансформаційне підвищення енергетичної ефективності в містах" розроблено Програму енергетичної трансформації міста та каталог рекомендацій з енергетичної ефективності пріоритетних секторів. У 2016 році було проведено енергоаудит 93 будівель освітніх закладів.

З метою виконання робіт із термомодернізації будівель освітніх закладів та залучення для їх фінансування коштів позики від Європейського інвестиційного банку місто бере участь у проєкті "Програма розвитку муніципальної інфраструктури України".

Наразі розроблено техніко-економічне обґрунтування проєкту "Глибока термомодернізація будівель закладів освіти м. Тернополя".

Реалізувати проєкт заплановано за рахунок кредитних коштів в розмірі 25,4 млн гривень. На даний час готуються документи, які мають бути надані Європейському інвестиційному банку перед першою вибіркою коштів.