Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Тернополя

Надал пообіцяв модернізувати медичну апаратуру лікувальних закладів

10 листопада 2015 року міський голова Тернополя Сергій Надал у своїй програмі обіцяє модернізувати медичну апаратуру лікувальних закладів Тернополя. Заплановано придбати:цифрову рентген апаратуру, комп’ютерний томограф, наркозно-дихальну апаратуру, апарат УЗД, ендоскопічну апаратуру, лабораторну апаратуру, електронно-оптичний перетворювач, монітори спостереження, ЕКГ апарати, стоматологічне обладнання, рентген-апаратуру для стоматології, панмеди, автоклав).
Виконано
Сказано 10 листопада 2015 р.

Джерело

  • Електронний лист начальника відділу зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації Тернопільської міської ради Калуш К.
  • https://www.youtube.com/watch?v=Z6GPzisk4F0&feature=youtu.be
  • https://www.facebook.com/sergij.nadal/posts/1389718014381832
  • http://zvit.nadal.te.ua/2017-2/
  • https://www.facebook.com/sergij.nadal/posts/1768706576482972
  • https://www.youtube.com/watch?v=Lg3DonQRq4I
  • Лист Тернопільської міської ради від 12 листопада 2019 року

Результат

За інформацією наданою Тернопільською міською радою від 12 листопада 2019 року в бюджеті на поточний рік виділено 3 880 000 грн на модернізацію медичної апаратури в лікувальних закладах. Станом на зазначену дату кошти освоєні в повному обсязі. Придбано наступне обладнання: наркозно-дихальний апарат, бронхоскоп, автоклав, фіброколоноскоп, гематологічні та біохімічні аналізатори, автоматичний безконтактний пневмотонометр, стоматологічне та інше медичне обладнання.

Враховуючи, що в період з 2015 по 2019 роки систематично здійснювалось оновлення медичного обладнання в лікувальних закладах Тернополя - обіцянка набуває статусу виконаної.

Нагадаємо про попередній перебіг подій:

У 2016 році з міського бюджету на закупівлю нового медичного обладнання передбачили 4 млн грн. Станом на 24 жовтня 2016 року закупили обладнання на суму 3,5 млн грн, а саме для новоствореного перинатального центру 2-го рівня, придбали стоматологічну установку для дитячої поліклініки та обладнання для лікарні швидкої допомоги, а також дитячої лікарні (відео 06:42-07:04).

У 2016 році на ремонти приміщень дитячої комунальної лікарні та поліклінічних відділень з міського бюджету було виділено понад 2 млн 600 тис. грн та ще понад 1 млн на придбання необхідного обладнання. За ці кошти капітальні ремонти проведені у поліклініці №3 на вул. Миру, поліклініках № 4 на вул. Київській та №2 на бульварі Данила Галицького.

В опублікованому звіті роботи міського голови Тернополя Сергія Надала за 2017 рік зазначено, що станом на 8 листопада 2017 року: завершено капітальний ремонт інфекційного відділення комунальної лікарні швидкої допомоги, проведено капітальний ремонт даху, придбано два реанімаційні монітори для комунальної міської лікарні № 2, придбано рентгенівський апарат, лапароскопічну стійку, біохімічний аналізатор для КНП «Міська комунальна лікарня № 3». Також проводились роботи в Тернопільській міській дитячій комунальній лікарні та комунальному підприємстві «Тернопільський міський лікувально-діагностичний центр». Роботи будуть продовжено в 2018 році.

27 квітня 2018 року у Тернополі презентували сучасне обладнання для діагностики та ускладнень вагітності, придбане в рамках проекту "Громадський бюджет".

У звіті міського голови за 2018 рік вказано, що в міській раді подбали про модернізацію, а саме для тернопільських лікарень придбали нове обладнання. Закладам охорони здоров'я вперше передбачили кошти на м'який інвентар та меблі. "Охорона здоров'я також є одним із пріоритетів в нашій роботі. Ми прийняли програму, яка називається "Здоров'я тернополян". Приймаючи її ми ставили стратегічну ціль, це - збільшити тривалість життя тернополян. Сьогодні статистика показує, що нам цього вдалось добитися. А щоб цього досягнути, потрібно щороку придбавати нове медичне обладнання для лікарень, для пологового будинку, проводити необхідні ремонтні роботи. Тому кожного року на це виділяються десятки мільйонів гривень", - зазначив мер (відео 11:57-12:55).