Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Тернополя

Надал пообіцяв сприятливі умови для розвитку малого бізнесу

10 листопада 2015 року міський голова Тернополя Сергій Надал у своїй програмі обіцяє забезпечити сприятливі умови для розвитку малого бізнесу, спростити дозвільні процедури на основі розширення діяльності Центру надання адміністративних послуг.
Виконано
Сказано 10 листопада 2015 р.

Джерело

  • Електронний лист начальника відділу зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації Тернопільської міської ради Калуш К.
  • https://www.youtube.com/watch?v=1l-YISBxTag&feature=youtu.be
  • Тернопіль вечірній №26 (1831) Спецвипуск. Від 4 листопада 2016 р.
  • http://zvit.nadal.te.ua/zvit-2019/

Результат

Станом на 3 грудня 2019 року у річному звіті міський голова Сергій Надал зазначив, що в поточному році було проведено 17 інформаційних семінарів спрямовані на розвиток бізнесу. Підприємці взяли участь у 10 міжнародних ділових зустрічах, переговорах, конференціях, семінарах, круглих столах, форумах ділового партнерства.

У 2019 році затверджено Програма розвитку малого і середнього підприємництва на 2019 - 2020 роки.

Впроваджено автоматичне поновлення договорів оренди приміщень за умови належного виконання умов договорів оренди, добросовісного користування приміщенням та відсутності заборгованості орендної плати. Поновлено 162 договори оренди майна комунальної власності з орендарями, які належним чином виконували умови договорів оренди.

Активізація залучення учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб до підприємницької діяльності. Проведено 6 інформаційних семінарів для військовослужбовців та учасників АТО, до яких були залучені 37 учасників бойових дій.

О скільки протягом останнього часу були реалізовані заходи спрямовані на поліпшення умов ведення малого бізнесу в Тернополі, обіцянка отримує статус виконаної.

Міський голова Тернополя Сергій Надал повідомив, що станом на 3 серпня 2016 року у зв'язку з децентралізацією до місцевих бюджетів надійшло 107 млн грн, що свідчить про збільшення кількості суб'єктів малого та середнього бізнесу та ефективності їх роботи (відео 00:40-01:25).

Станом на 4 листопада 2016 року проведено 17 інформаційних семінарів, 12 - з основ організації сільського зеленого туризму. 14 осіб отримали одноразову допомогу для організації підприємницької діяльності. Середній розмір виплаченої допомоги для організації підприємницької діяльності становить 15779 грн. Сума надходжень в бюджет міста склала 4,1 млн грн.