Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Одеси

Труханов пообіцяв здійснити рекультивацію полів зрошування

13 жовтня 2015 року кандидат на посаду міського голови Одеси Геннадій Труханов у своїй передвиборчій програмі пообіцяв здійснити рекультивацію полів зрошування.
Не виконано
Сказано 15 жовтня 2015 р.

Джерело

  • http://ivoter.od.ua/gall/%D1%82%D1%80%D1%83%D1%85%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%BC%D0%B0/
  • http://www.reporter.com.ua/news/huj103/
  • http://www.reporter.com.ua/news/5b7540/
  • Лист начальника Управління архітектури та містобудування Одеської міської ради - головного архітектора міста О. Голованова №01-13/110 ог від 01.04.2016
  • Лист начальник відділу зв’язків зі ЗМІ департаменту інформації та зв’язків з громадськістю Мальцевої Наталії
  • https://uc.od.ua/news/urbanism/1226941
  • Лист заступника директора департаменту О.О. Тачковська

Результат

За інформацією наданою департаментом 21 жовтня 2020 року, в місті діє Міська цільова програма охорони і поліпшення стану навколишнього природного середовища м. Одеси на 2017-2021 роки.

У 2017 році було розроблено проєкт ліквідації несанкціонованого звалища та рекультивація земель на полях фільтрації. Проте, програма поки, що не реалізована. Оскільки до кінця каденції, яка закінчується в жовтні 2020 року, виконати обіцянку не встигають, вона отримує статус не - виконано.

1 квітня 2016 року начальник Управління архітектури та містобудування Одеської міської ради - головний архітектор міста О. Голованов повідомив, що відповідно до «Генерального плану м.Одеси» затвердженого рішенням Одеської міської ради від 25.03.2015 р. №6489 — VI на території «полів зрошування» планується: території для розміщення багатоквартирної житлової забудови, громадських центрів та окремих об’єктів обслуговування, зелених зон загального користування (у тому числі «Зоопарку»), виробничої забудови та комунальних об’єктів.

На основі Генерального плану, з метою визначення умов та обмежень використання території для містобудівних потреб розробляється план зонування території.

Рішенням Одеської міської ради від 25.03.2015 р. №6490 - VI надано дозвіл на розробку плану зонування території (зонінгу) м. Одеси. Після затвердження «зонінгу» можливий розгляд питань відведення земельних ділянок для розміщення об’єктів. Крім того, станом на теперішній час, звернень щодо відведення земельних ділянок для розміщення об’єктів на території «полів зрошування» до Управління архітектури та містобудування Одеської міської ради не надходило.

20 лютого 2018 року в прес-службі нам повідомили що, роботи з рекультивації проводяться в декілька етапів. Територія полів знаходиться в зоні ризику Хаджибейською дамби. Ця територія потрапляє в зону затоплення у разі прориву дамби. Тому, на першому етапі в 2016 році була ліквідована аварійна ситуація: відремонтовано 900 метрів ділянки. Тому другим етапом було будівництво трубопроводу. Роботи планується почати в 2018 році після проведення тендерної процедури.

Завершена розробка проекту ліквідації несанкціонованого звалища і рекультивація земель на полях фільтрації. Після ліквідації несанкціонованого звалища буде робота з озеленення території.

25 і 26 травня 2020 року в одеській мерії обговорювали проект переформатування нинішніх Полів Зрошення в так звану "Зону пріоритетного розвитку". Суть цього проекту в тому, щоб залучити інвесторів на нині пусту і не невигідну для бюджету величезну територію, для створення там нових підприємств. Саме це, до речі, передбачає і Генплан Одеси, поряд з можливістю будівництва там нових житлових масивів.

На першому етапі проекту розглядається ділянка площею в 100 гектарів з розподілом його на ділянки по 2 га, що може дати можливість створення 50 нових підприємств. Для інвесторів передбачаються два варіанти створення пільг по оподаткуванню в обмін на розвиток цієї території.