Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "ДОВІРА"
  • Член Комітету з питань правоохоронної діяльності

Арешонков запевнив, що не допустить приватизації 2 заводів ДП "Житомирторф"

6 грудня 2015 року народний депутат України Володимир Арешонков запевнив, що не допустить приватизації філії державного підприємства "Житомирторф" "Озерянського торфозаводу" та дочірнього підприємства "Олевськторф" (відео:10:47). Депутат зазначив, що робота заводів має бути відновлена, а для уникнення їх приватизації готовий очолити громадський рух. Додамо, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12 травня 2015 року № 271 "Про проведення прозорої та конкурентної приватизації у 2015 році", до переліку об’єктів державної власності, що підлягають приватизації включений державний концерн "Укрторф" (ДП "Житомирторф").
Виконано
Сказано 6 грудня 2015 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=D0-7_c4oS80
  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=248152310
  • http://ukrtorf.com.ua/?page_id=205
  • Звіт народного депутата Володимира Арешонкова за період з 27 листопада 2014 по 27 листопада 2015 року
  • http://ruporzt.com.ua/oblasni_novini/76411-zhitomirtorf-ta-korostishvskiy-zavod-remmashtorf-gotuyut-do-privatizacyi.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=57492
  • http://www.facenews.ua/articles/2016/304471/
  •  Лист народного депутата Володимира Арешонкова №255 від 14 липня 2016 року
  • http://ua-inform.net/news/1082/
  • http://olevsk-gromada.gov.ua/2018/01/19/vid-bankrutstva-vryatuye-spivpratsya/
  • http://m.gordonua.com/amp/ukr/news/politics/komitet-kabminu-z-ekonomichnoji-politiki-zatverdiv-perelik-ob-jektiv-velikoji-privatizatsiji-na-2018-rik-244445.html
  • Лист народного депутата від 9 листопада 2018 року

Результат

У січні 2016 року народний депутат Володимир Арешонков надав ІА «Слово і Діло» звіт про свою діяльність у Верховній Раді України за період з 27 листопада 2014 по 27 листопада 2015-го. Парламентарій неодноразово виступав проти приватизації торфовидобувних підприємств Житомирської області під час «години» запитань до уряду, на засіданні Спеціальної контрольної комісії ВРУ з питань приватизації. На його думку, запланована поетапна приватизація та Державна програма розвитку торфовидобувної галузі України на період до 2020 року призведуть до освоєння державних коштів, що в результаті перейдуть у приватну власність.

В лютому Фонд держмайна ініціює розширення переліку об'єктів для приватизації – було підготовлено проект закону, яким пропонують вивести з-під заборони до приватизації майже 50 об’єктів, серед яких також зазначається ДП «Житомирторф». Верховна Рада приймає проект закону «Про внесення змін до деяких законів України (щодо уточнення деяких положень)» №2319а-д, відповідно до якого пропонується захистити національні інтереси в процесі реформування відносин власності, удосконалити механізми і процедури приватизації, підвищити економічну ефективність продажу об'єктів і надходження до Державного бюджету. Володимир Арешонков підтримав вказаний законопроект. В своєму листі депутат повідомив, що з метою недопущення приватизації філії ДП «Житомирторф» «Озерянського торфозаводу» за участю генерального директора державного концерну «Укрторф» Андрія Озерчука було проведено круглий стіл. Головною проблемою на сьогодні є те, що завод не почав працювати через відсутність ліцензії.

7 вересня для уточнення статусу обіцянки ми направили запит народному депутату.

На початку 2018 року за участю директора державного концерну "Укрторф", керівника ДП "Олевськторф", міського голови було проведено нараду щодо питання діяльності вказаного підприємства, обговорювалися можливі шляхи співпраці з місцевою владою для вирішення його проблем.

На початку травня було оприлюднено список підприємств, які планують приватизувати у 2018 році. До вказаного переліку не входить ДП "Житомирторф".

У відповідь на наш запит в листопаді 2018 року депутат повідомив, що у червні взяв участь у робочій нараді Спеціальної контрольної комісії з актуальних проблем реформування торфодобувної галузі.

Депутат наголошував на неприпустимості приватизації прибуткових підприємств.

Наразі триває пошук ефективних правових шляхів реалізації державно-приватного партнерства з метою виведення існуючих збиткових підприємств на рівень беззбитковості. З цією метою за пропозицією народного депутата Ірини Луценко було створено робочу групу з вирішення зазначених питань, до складу якої він теж увійшов.

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки приватизації філії державного підприємства "Житомирторф" "Озерянського торфозаводу" та дочірнього підприємства "Олевськторф" не відбулося.