Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Саакашвілі пообіцяв назвати прізвища "чиновників-корупціонерів"

3 грудня 2015 року голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі пообіцяв у неділю, 6 грудня, на антикорупційному форумі в Одесі назвати цифри та прізвища "чиновників-корупціонерів".
Виконано
Сказано 3 грудня 2015 р.

Джерело

  • http://www.ukrinform.ua/rubric-politycs/1924718-saakashvili-u-nedilyu-nazve-koruptsioneriv-poimenno.html
  • http://nv.ua/ukraine/politics/saakashvili-poimenno-perechislil-glavnyh-korruptsionerov-ukrainy-i-nazval-vpechatljajushchie-summy-84204.html
  • http://nv.ua/ukraine/politics/rezonansnaja-rech-saakashvili-o-glavnyh-korruptsionerah-ukrainy-polnoe-opisanie-84207.html

Результат

6 грудня 2015 року, як і обіцяв Михайло Саакашвілі, на антикорупційному форумі він назвав цифри і прізвища "чиновників-корупціонерів".

Голова Одеської облдержадміністрації заявив, що учасниками корупційних схем в Об'єднаній гірничо-хімічній компанії є Давид Жванія, народний депутат від Народного фронту Микола Мартиненко, голова Енергоатому Юрій Недашковський, гендиректор Східного гірничо-збагачувального комбінату Олександр Сорокін і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

За його словами, через корупційні схеми на ОГХК держава щорічно втрачає $5 млрд. Також Саакашвілі заявив про участь мільярдера Ріната Ахметова в корупції на Укрзалізниці, назвавши суму недоотриманого доходу в $2,2 млрд. Крім того, до корупції на Одеському припортовому заводі причетний Мартиненко.

Саакашвілі зазначив, що ОПЗ недоотримав $ 700 млн через тіньові схеми. Він додав, що підконтрольна мільярдерові Ігорю Коломойському Укрнафта не сплатила податків на $1 млрд і має борг перед державою в $500 млн. У цілому, за оцінкою Саакашвілі, Коломойський винен державі $2,5 млрд. Дмитра Фірташа Саакашвілі звинуватив у витоку $500 млн через його титанові та хімічні активи.