Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Кістіон зобов'язаний забезпечити прозорість видобувних галузей

14 квітня 2016 року Верховна Рада України призначила віце-прем’єр-міністром України Володимира Кістіона. Програма діяльності Кабміну зобов'язує Володимира Кістіона забезпечити прозорість видобувних галузей.
Виконано
Сказано 14 квітня 2016 р.

Джерело

  • https://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/1099-19#n7
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2545-viii
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=61409
  • https://www.radiosvoboda.org/a/news-zakon-pro-prozorist-u-vydobuvnyh-haluziah/29496136.html

Результат

У вересні 2018 року Верховна Рада ухвалила Закон України «Про забезпечення прозорості у видобувних галузях», який визначає правові засади регулювання та організації збирання, розкриття та поширення інформації з метою забезпечення прозорості у видобувних галузях в Україні.

Зокрема, закон вимагає від суб’єктів господарювання в цій сфері подавати до уряду та незалежному адміністратору звіт про платежі на користь держави, інформацію про істотні умови угод про користування надрами і відповідні витяги з цих угод.

Державна служба геології та надр зобов'язана публікувати на своєму сайті інформацію про: заяви на отримання спеціальних дозволів на користування надрами, які подають підприємства; видані спеціальні дозволи; укладені угоди про умови користування надрами.

Враховуючи те, що прозорість видобувних галузей забезпечено ухваленням відповідного законопроекту, тому програмному зобов'язанню присвоєно статус «виконано».